«Δεν ήθελα να προκαλέσω βλάβη...» - Η απολογία του 18χρονου από τα επεισόδια στο Ρέντη

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Δεν ήθελα να προκαλέσω βλάβη...» - Η απολογία του 18χρονου από τα επεισόδια στο Ρέντη

Σάλος έχει προκληθεί από την περασμένη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, όταν έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη, μετά από συμπλοκή, που είχαν χούλιγκαν και αστυνομική έξω από το γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη", τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του).

Ως υπεύθυνος για το ατύχημα, και δράστης της επίθεσης, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, στον Πειραιά στις 11:00 το πρωί, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα.

Τι είπε στην απολογία του ο 18χρονος;

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 18χρονος στην απολογία του παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια. Το γεγονός είχε ούτως ή άλλως, επιβεβαιωθεί από την έρευνα της και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, αφού στα χέρια του βρέθηκαν χαρακτηριστικά ίχνη πυρίτιδας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν, ότι ο 18χρονος στην απολογία του, υπογράμμισε, ότι δεν ήθελε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν, αλλά ο απώτερος σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα πάνω, αλλά δε γνωρίζει, πως να τη χρησιμοποιήσει. Για αυτό και αργότερα, εκείνη έπεσε κάτω και χτύπησε τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από αυτών.

Συμπληρωματικά, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η φωτοβολίδα, που αυτός έριξε ήταν χρώματος πορτοκαλί, επομένως έτσι θα μπορέσει σύντομα να επιβεβαιωθεί, εάν αυτή είναι που τραυμάτισε τον αστυνομικό, καθώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν και άλλες στο σημείο. Τέλος, ισχυρίστηκε, ότι είναι συντετριμμένος και ζητάει συγγνώμη από την οικογένειά του.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο κατηγορούμενος διώκεται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση, που προβλέπει ο αθλητικός νόμος.