"Καμπανάκι" από τον ΕΟΦ: «Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση» - Προσοχή σε σκευάσματα για την αρθρίτιδα

Αυστηρή προειδοποίηση!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Eurokinissi
Eurokinissi

Την προσοχή του κόσμου εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σχετικά με τα προϊόντα «Hondrostron» και «Hondrostrong forte», τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο, μέσα από συγκεκριμένα site, ως φάρμακα για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη από φλεγμονή στις αρθρώσεις, στην σπονδυλική στήλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Τα προϊόντα αυτά δεν είναι εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους». Μάλιστα, οι πολίτες, κάθε φορά που βρίσκουν κάποιο σκεύασμα αυτού του είδους οφείλουν να ενημερώνουν.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα σκευάσματα για την αρθρίτιδα

«Tα «Hondrostron» και «Hondrostrong forte», διαφημίζονται και διακινούνται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://voyager.srv.br., https://nordsudqualite.com , www.euromed.gr, www.hondrostrong.org. κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους ή τη διακίνησή τους στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα σκευάσματα «Hondrostron» ή «Hondrostrong forte», να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ», έγραφε επίσης η ανακοίνωση.

Ανακαλεί και παρτίδα φαρμάκου για την καρδιά

Την Τρίτη (14/11) ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε μια ανακοίνωση μέσα από την οποία κάνει γνωστό, πως ανακαλεί παρτίδα φαρμάκων, τα οποία έχουν παρασκευαστεί για την καρδιά και πιο αναλυτικά του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση).

Δείτε επίσης: Ο ΕΟΦ αποσύρει οφθαλμική αλοιφή λόγω πιθανής επιμόλυνσης

Ο ΕΟΦ να τονίσουμε εδώ, πως έκλαβε την παρακάτω απόφαση για τον κάτοχο άδειας κυκλοφορίας Baxter Hellas Ε.Π.Ε έχοντας υπόψη:

  • Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ. 8 του Ν.1316/83, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 25 του Ν.3730/2008
  • Τo με αρ. πρωτ. ΕΟΦ 120095/9-11-2023 έγγραφο της εταιρείας Baxter Hellas Ε.Π.Ε

«Την ανάκληση της παρτίδας 23E11A2 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (Διάλυμα για έγχυση) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Συμπληρώνεται επίσης ότι «η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας».

Τέλος, τονίζεται ότι «η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά», αναγράφει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

ΕΟΦ - Φάρμακα για την καρδιά

TAGS