Ρέντη: Εξελίξεις με την υγεία του 31χρονου αστυνομικού - Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Μετά την αιμοκάθαρση στην οποία υποβλήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε επίθεση με φωτοβολίδα στου Ρέντη πριν από λίγες ημέρες, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Την Τρίτη 19/12, οι γιατροί του προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση, εξηγώντας πως θα βγει από την καταστολή, καθώς πρέπει να εκτιμήσουν τη νευρολογική εικόνα του μέσα στις επόμενες ημέρες, εφόσον τα ζωτικά του όργανα δεν λειτουργούσαν.

Δείτε επίσης: «Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα και δεύτερη κηδεία» - Ο Γολγοθάς της οικογένειας του 18χρονου και οι απειλές μετά τη σύλληψή του

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό που δέχθηκε επίθεση με φωτοβολίδα στου Ρέντη

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες», γράφει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Η τοποθέτηση του Κακλαμάνη μετά τον ακρωτηριασμό του

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη, που παραχώρησε και απόσπασμά της προβλήθηκε την Τετάρτη (13/12) στο Πρωινό μίλησε με την ιδιότητα του γιατρού για το περιστατικό, αλλά και για την εξέλιξη, που μπορεί να έχει η ζωή του αστυνομικού μετά την επίθεση, που δέχτηκε.

Στη συνέχεια, είδαμε να παρεξηγούνται οι παρακάτω δηλώσεις, που έγιναν για τη ζωή του αστυνομικού με τους συγγενείς του να αγωνιούν για εκείνον. Μάλιστα ο Βαγγέλης Περρής και η Φωτεινή Πετρόγιαννη ήταν φανερά αντίθετοι μαζί του.

«Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς για αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα, ότι αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού. Ήδη έγινε ακρωτηριασμός, αλλά φοβούμαι ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες...δεν ξέρω τι ζωή θα έχει, αν επιζήσει αυτό το παιδί. Όσο σκληρό και αν είναι αυτό για τη μάνα του, τον πατέρα του, τη γυναίκα του, νομίζω είναι παντρεμένος», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.