Δολοφόνος Γραικού: Εκ νέου ένοχος και από το Εφετείο ο δράστης

Αναμονή για την απόφαση των ποινών

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Δολοφόνος Γραικού: Εκ νέου ένοχος και από το Εφετείο ο δράστης

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου του 2016, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός αναχωρεί από το σπίτι του με προορισμό τα σφαγεία, προκειμένου να πουλήσει κρέατα. Αφού τελειώσει τη δουλειά του, μπαίνει στο αυτοκίνητό του και αναχωρεί από τότε τα ίχνη του θα εξαφανιστούν.

Η οικογένεια του 59χρονου επιχειρηματία αρχίζει να τον αναζητά και απευθύνεται στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ", μετά από τις άκαρπες έρευνες της αστυνομίας. Το μαρτύριο της αναζήτησης σταματάει μετά από 2,5 χρόνια, όπου και θα βρεθεί το άψυχο σώμα του θαμμένο μαζί με το αυτοκίνητό του (δείτε εδώ τα αιτήματα της οικογένειας). Λίγο καιρό αργότερα, δε θα αργήσει να εντοπιστεί και ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, ο οποίος δεν είναι άλλος, παρά ένας κρεατέμπορας της περιοχής της Θεσσαλίας, όπου ζούσαν και οι δύο άνδρες. Το κίνητρο του εγκλήματος ήταν τα χρήματα, που ο 50χρονος δράστης χρωστούσε στον κτηνοτρόφο.

Ένοχος και από το Εφετείο ο 50χρονος δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού

Για ακόμα μία φορά μετά από την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, ομόφωνα κρίθηκε ένοχος ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ όπως ανέφερε και η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για δόλο.

Αποσπάσματα από την πρόταση της εισαγγελέως

Όταν κάποιος χτυπάει στο θώρακα και στα πλευρά, με μανία και όλη του τη δύναμη και του σπάει τα κόκαλα, φυσικά και αποδέχεται το γεγονός ότι αυτός μπορεί να πεθάνει και ο κατηγορούμενος αυτό το αποδέχθηκε, είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Εκείνο το βράδυ ο θανών δεν πήγε στη μονάδα του κατηγορούμενου για να δει αν είχε ζώα, όπως ανασκεύασε στην απολογία του ο ίδιος και να ζητήσει δανικά. Ο Γραικός τον ακολούθησε για να του ζητήσει τα χρήματα που του όφειλε. Εκεί έφτασε έξω φρενών καθώς είχε αδικηθεί. Διαφώνησαν, ενδεχομένως το θύμα όντως να τον έβρισε και ο κατηγορούμενος τον έδειρε με σφοδρότητα και μανία και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός που βρέθηκε σαπωνοποιημένη.

Η το σχεδίασε μέρες πριν και στόχευε να κάνει αυτήν την ενέργεια, κάτι το οποίο δεν έχουμε κανένα στοιχείο από τα πραγματικά περιστατικά ή το αποφάσισε εκείνη την ώρα και είμαστε σε αυτήν την περίπτωση. Έχουμε δόλο. Ο οποίος φαίνεται από τις πράξεις.

Η αμέσως μετέπειτα συμπεριφορά του καταδεικνύει ότι επιδοκίμασε το εγκληματικό αποτέλεσμα, έσπευσε από το πρώτο λεπτό να κρύψει τα ίχνη του. Ούτε τηλεφώνησε όταν είδε πεσμένο τον άνθρωπο στο ΕΚΑΒ, ενώ είχε σήμα στο κινητό του, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος. Ο δράστης δεν ήθελε να ειδοποιήσει κανέναν, επιδοκίμασε το έγκλημα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, μέχρι και όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, ούτε εκείνη τη στιγμή παραδέχθηκε ότι έκανε αυτήν την εγκληματική ενέργεια, ότι τον σκότωσε.

Μας περιέγραψε ότι του είπε κάποιες βρισιές και μας είπε την μόνη φράση ότι "είσαι π...ης άντρας, στα γήπεδα ακούμε χειρότερα. Μας είπε ότι το θύμα έβρισε τη μάνα του, αλλά ούτε εχθές ήθελε να μας πει συγκεκριμένα πιες ήταν αυτές οι φράσεις για να τις αξιολογήσουμε και να δούμε τι ήταν αυτό που δε μπορούσε να αντέξει", είπε σε άλλο σημείο της πρότασής της, επισημαίνοντας ότι το θύμα πήγε για να πάρει τα λεφτά του ενώ ο κατηγορούμενος είχε την οικονομική δύναμη.