Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Ήδη η κακοκαιρία "σφυροκοπά" την Ελλάδα - Έκκληση στην Ρόδο από την πολιτική προστασία

Μεγάλη προσοχή!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Πέμπτη 21/12. Η κακοκαιρία ήδη σφυροκοπά την Ελλάδα με δυνατές βροχές. Στην Ρόδο μάλιστα, η πολιτική προστασία έκανε έκκληση στους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 20-12-23/1100, επικαιροποήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ειδικότερα, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά πληρούμενο και προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Τα ισχυρά αυτά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα.

Δείτε επίσης τι λένε τα μερομήνια 2024: Με πολικό ψύχος και πλημμύρες μπαίνει το νέο έτος - Μεγάλη προσοχή σε αυτές τις ημερομηνίες

Δύσκολη η κατάσταση στην Ρόδο

Στο μάτι του κυκλώνα φαίνεται πως βρίσκεται η Ρόδος! Ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί επικρατούν στο νησί αυτή την ώρα, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο κλήσεις για σπασμένα δέντρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα. Έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας, απευθύνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Για τον καιρό που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ρόδο μίλησε και ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

«Φίλες και φίλοι από την περιοχή της Ρόδου δείξτε σας παρακαλώ κάποια προσοχή τις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες καθώς αναμένονται έντονες-δυνιτικά επικίνδυνες βροχές - καταιγίδες με βελτίωση προς το μεσημέρι και μετά! Καλημέρα σε όλες και σε όλους!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.