Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: 11 νεκροί και 30 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς - Ανατριχιάζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον δράστη

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: 11 νεκροί και 30 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς - Ανατριχιάζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον δράστη

Τραγικές στιγμές έζησαν σπουδαστές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου στο κέντρο της Πράγας το απόγευμα της Πέμπτης 21/12, καθώς ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε και άρχισε να πυροβολεί όποιον έβλεπε μπροστά του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το μακελειό στην Ταϊλάνδη με τον άνδρα που σκότωσε 23 παιδιά σε παιδικό σταθμό, άλλο ένα συνέβη λίγο πιο μακριά.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία της Τσεχίας, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για 11 τουλάχιστον νεκρούς και 30 τραυματίες. Σύμφωνα με τις Αρχές, παρόλα αυτά, έγινε γνωστός πως ο δράστης έχει εξουδετερωθεί.

Τι αναφέρει η αστυνομία για το μακελειό στην Πράγα

«Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός. Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Βιτ Ρακουσάν.

Το Twitter έχει κατακλυστεί με βίντεο και φωτογραφίες από τους μάρτυρες, με όλα είδαν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους στον 4ο όροφο της σχολής στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ. Σύμφωνα με καθηγητή που διδάσκει εκεί, οι φοιτητές και το προσωπικό έλαβαν, νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ένα email ώστε να μείνουν σε ασφαλές μέρος εντός του ιδρύματος. «Έχουμε οχυρωθεί στον δεύτερο όροφο, οι πυροβολισμοί σημειώνονταν στον τέταρτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.