Ρέντης: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Τραγική κατάληξη...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τραγική κατάληξη φαίνεται πως είχε ο αστυνομικός που πριν από λίγες ημέρες χτυπήθηκε με φωτοβολίδα στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Ρέντη. 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ενώ είχε υποβληθεί πρόσφατα και σε αιμοκάθαρση.

Ρέντη: Η κατάθεση από τον αδελφό του 18χρονου

Πριν από λίγες ημέρες ο αδελφός του 18χρονου που συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση.

Κατά την προσαγωγή του ο 16χρονος είχε πει στους αστυνομικός ότι πράγματι ο αδελφός του πήρε μέρος στα επεισόδια, ενώ κατέθεσε ότι ο 18χρονος επέστρεψε στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να του είπε ότι «έκανα μ... πρέπει να χτύπησα αστυνομικό».

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

«Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 16χρονος για τα βίαια επεισόδια.

«Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ... Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού», συμπλήρωσε ο 16χρονος.