Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με την κόρη του Δάφνη

Αδυναμία στα παιδιά του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
instagram/kyriakos_
instagram/kyriakos_

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την κόρη του Δάφνη, για να ξεναγηθούν στην έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο». Η έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τονίζει τη σημασία που είχε η μάχη της Χαιρώνειας κατά την αρχαιότητα στη μετάβαση από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο, εποχή κατά την οποία ο ελληνικός πολιτισμός θα κυριαρχήσει για αιώνες και θα θέσει τις βάσεις αυτού που ονομάζουμε Δυτικός κόσμος.

Πρόκειται για την πρώτη μιας νέας σειράς εκθέσεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που φέρει τον τίτλο «Ιστορίες Ανθρώπων». Περιλαμβάνει συνολικά 240 αρχαιότητες και ιστορικά τεκμήρια, προερχόμενα από 27 μουσεία και ιδρύματα του εσωτερικού και τέσσερις ιδιωτικές συλλογές, πολλά απ' τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με μίνι φορέματα οι κόρες του και δίπλα η Μαρέβα και ο Κωνσταντίνος - Χιλιάδες αντιδράσεις κάτω από την οικογενειακή φωτογραφία

Η δεμένη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την κόρη του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες με την κόρη του και τα ιστορικά εκθέματα, καθώς και στιγμιότυπα από την ξενάγησή τους στους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι, πέρα από την ελληνική ιστορία, ο πρωθυπουργός αγαπάει πολύ να περνάει δημιουργικές στιγμές με τα τρία παιδιά που έχει αποκτήσει μαζί με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Την 26χρονη Σοφία, τον 25χρονο Κωνσταντίνο και την 20χρονη Δάφνη.

«Δέχομαι κριτική από τα παιδιά μου. Πλέον αντιδρώ καλύτερα από ότι αντιδρούσα στο παρελθόν. Πρέπει να δεχόμαστε την κριτική, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη. Και η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι πολύ αυστηροί κριτές», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ενώ σε ερώτηση πώς θα αντιδρούσε αν ο σύντροφός τους υποστήριζε διαφορετικό κόμμα από τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Θα αντιδρούσα με πολύ χιούμορ, θα προσπαθούσα να τους πάρω με την μεριά μου αλλά δεν νομίζω ότι έχω αφήσει ποτέ την πολιτική να επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις των παιδιών μου. Αφήνω πάντα τα παιδιά να μας συστήσουν τους συντρόφους τους».