Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: Πως δολοφόνησαν την Γεωργία μέσα στο σπίτι της - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: Πως δολοφόνησαν την Γεωργία μέσα στο σπίτι της - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ακόμη μια γυναικοκτονία σημειώθηκε στην Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα, την Πρωτοχρονιά εξαφανίστηκε από την συμπρωτεύουσα μια 41χρονη μητέρα κα έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της. Για την εξαφάνιση της είχε εκδοθεί missing alert, ενώ είχε κινητοποιηθεί και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Γεωργίας Μουράτη και μετά από στοιχεία που είχε συλλέξει η ΕΛΑΣ, συνελήφθη ο σύντροφος της αλλά και ένας φίλος του για συμπλοκή. Τελικά, ο φίλος του "έσπασε" και ομολόγησε στις Αρχές πως σκότωσαν την 41χρονη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08/01/2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Θεσσαλονίκη Υπόθεση Γεωργίας Μουράτη

Πως την σκότωσαν

Όπως γράφει το iefimerida.gr, την 1η Ιανουαρίου η Γεωργία μετέβη στο σπίτι της μετά τη δουλειά της μαζί με τον σύντροφό της. Με το που μπήκε στο σπίτι φέρεται να δέχτηκε ξαφνική επίθεση από τον φίλο του σύντροφο της. Την ακινητοποίησαν, της έδεσαν τα χέρια και το στόμα με ταινία και όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛΑΣ την μετέφεραν στο κρεβάτι όπου της κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στην τραχηλική χώρα.

Στη συνέχεια έβαλαν τη σορό της σε μπαούλο και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία. Το πτώμα της συγκεκριμένα βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής, υπέδειξε ο φίλος του συντρόφου της.

Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα της τα πέταξαν σε διάφορα σημεία στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ το στρώμα βρέθηκε πεταμένο με ίχη αίματος του θύματος.