Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα 11/1 - Θα πέσουν τα πρώτα χιόνια και στην Αθήνα

«Είναι υποχρεωτική η παρουσία...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
unsplash+
unsplash+

Το τοπίο του καιρού έχει αλλάξει με την έλευση του 2024 σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς έχει σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τα πρώτα χιόνια να αποτελούν γεγονός σε αρκετά ορεινά μέρη της χώρας.

Από σήμερα, Πέμπτη 11/1 (δείτε εδώ τι καιρό θα κάνει) και μέχρι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή, καθώς θα παρατηρηθούν χιονοπτώσεις και στην Αθήνα. Αναλυτικά μέσα από την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook βλέπουμε παρακάτω που και πότε θα επιδεινωθεί ο καιρός.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την επιδείνωση του καιρού

«Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ:

  1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.
  2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° - 18° και πάνω )
  3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°.

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης. Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με νόμο του κράτους είναι υποχρεωτική η παρουσία αντιολισθητικών μέσων στα οχήματά μας καθώς και να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε όπου κριθεί αναγκαίο. Επισυνάπτεται χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τη νεότερη θεώρηση του μετεωρολογικού μας μοντέλου.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.