Κείμενο για «θεραπεία ομοφυλόφιλων» θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες – Δεν το πίστευε η Ράνια Τζίμα

Δείτε την αντίδρασή της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κείμενο για «θεραπεία ομοφυλόφιλων» θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες – Δεν το πίστευε η Ράνια Τζίμα

Η συζήτηση γύρω από το επερχόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών κορυφώνεται της τελευταίες μέρες, και δεν γινόταν λείπει από τα MEGA Γεγονότα με την Ράνια Τζίμα. Όπως αναφέρθηκε εκεί, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου πρόκειται να διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες ένα κείμενο, που θα παροτρύνει τους ομοφυλόφιλους πιστούς να αναζητήσουν θεραπεία.

«Μέχρι να φτάσει αυτό το κείμενο στους πιστούς, θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις εντός της ιεραρχίας. Γι’ αυτό και θα καθυστερήσει τόσο. Είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες, θα πρέπει να διατηρηθούν και εντός της ιεραρχίας και σε σχέση με την κυβέρνηση. Αυτό που μαθαίνουμε για το πλαίσιο αυτής της επιστολής είναι ότι δεν θα είναι ο λόγος του καταγγελτικός, ούτε αφοριστικός. Θα είναι γραμμένη σε απλή γλώσσα, θα απευθύνεται στον λαό, θα αναφέρεται τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την εκκλησία, ποιες θα είναι οι συνέπειες του γάμου των ομοφύλων, πράγματα που ακούσαμε και στην Ιερά Σύνοδο, θα αναφέρεται κι εκεί ότι είναι παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα καλούνται οι ομοφυλόφιλοι να στραφούν στην εκκλησία για την θεραπεία τους», ανέφερε στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Αναστασία Τσιβγούλη.

Δεν πίστευε στ' αυτιά της η Ράνια Τζίμα

Οι τελευταίες λέξεις ήταν που προκάλεσαν και την απορία της Ράνιας Τζίμα. «Τι θεραπεία; Τι εννοούν θεραπεία; Και ποιος θα θεραπεύει; Με χάπι και σιρόπι;», αναρωτήθηκε άναυδη στον αέρα η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, το βράδυ της Τετάρτης, κοιτάζοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη στο πλάι της. «Εφόσον θεωρείται παρέκκλιση και αμαρτία για την εκκλησία, πνευματικά η χριστιανική εκκλησία μπορεί να θεραπεύσει, θεωρητικά, την ομοφυλοφιλία», διευκρίνισε η ρεπόρτερ προκειμένου να συνεχιστεί η ροή των θεμάτων.