Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση και για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν ήταν μία κακή στιγμή...»

Έκλεισε ένας κύκλος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση και για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν ήταν μία κακή στιγμή...»

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της Πέμπτης 25/1 η είδηση πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποχωρεί από την πολιτική σκηνή για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα, καθώς παραιτήθηκε και από τη θέση του βουλευτή, μετά την παραίτηση του ως υπουργός Ναυτιλίας πριν από λίγους μήνες. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος με μία μακροσκελή ανακοίνωση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου. Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια», ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας αυτόν τον κύκλο.

Δείτε επίσης: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Παραιτήθηκε από βουλευτής - Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1: Γιατί φεύγω από την πολιτική σκηνή

Λίγες ώρες αργότερα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, και αναφέρθηκε εκτενέστερα στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Είναι η στιγμή που πιστεύω ότι έχω ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο, και θα ήθελα πάλι να επιστρέψω στον ιδιωτικό τομέα, στη Ναυτιλία, όπου πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτό που έχουμε σαν εθνικό στόχο».

Σε εκείνο το σημείο, ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε αν αποχώρησε για να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να το αρνείται κάθετα, δηλώνοντας πως είχε ψηφίσει και το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2016. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε εκεί: «Δεν το θεωρώ τόσο κορυφαίο ζήτημα για να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή».

Το δεύτερο σενάριο ήταν πως υπήρχε δυσαρέσκεια μετά την έξοδό του από την Κυβέρνηση, κάτι που επίσης αρνήθηκε. «Ξέρω πολύ καλά ότι η πολιτική έχει καλές και κακές στιγμές. Τις πέρασα και τις δύο. Δεν είναι όμως μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση. Αφορά τους ψηφοφόρους που θέλω να ευχαριστήσω, που με έστειλαν 11 φορές στη Βουλή».

Όσον αφορά τις σχέσεις του σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον είδα σήμερα το πρωί, του ανακοίνωσα την απόφασή μου και τον ευχαριστώ για τα θερμά λόγια που έγραψε στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, και θύμισε την μακρόχρονη φιλία μας».

Δείτε το βίντεο: