Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας σε 12ωρη αγόρευση - Πρότεινε την ενοχή της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη ήταν της μητέρας»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Μετά από μια μαραθώνια και ιδιαίτερα διεξοδική πρόταση, η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου ζήτησε την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 12 ώρες, έχοντας ξεκινήσει από τις 10 το πρωί της Πέμπτης (25/1) με δύο μεγάλες παύσεις, διάστημα στο οποίο ακούστηκε μία σειρά επιχειρημάτων με τα οποία η εισαγγελική λειτουργός απέκλειε το ενδεχόμενο η μοιραία δόση κεταμίνης που δόθηκε στο κοριτσάκι, να προήλθε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπως ισχυριζόταν η πλευρά της υπεράσπισης.

«Η μικρή Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της. Να έχει μάνα μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη», τόνισε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνάει το πιο ευφάνταστο σενάριο». Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν στην αίθουσα για να ακούσει την ολοκλήρωση της αγόρευσης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποχωρήσει λίγη ώρα πριν.

Δείτε επίσης: Πέτρος Κουσουλός: «Την λυπάμαι γιατί νιώθω ότι πήγε απροετοίμαστη στην απολογία της...» - Το "καρφί" του για την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η πρόταση-καταπέλτης από την εισαγγελέα για την Ρούλα Πισπιρίγκου

«Η λογική κάπου δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τις αντιφάσεις της ούτε τα ψέματα της. Το παιδί αυτό έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη όποτε ήθελε να φύγει. Πώς είναι τα πάντα η Τζωρτζίνα, όπως είπε, όταν γίνεται μερικές φορές αντικείμενο στα χέρια της; “Δώστε την”, λέει στο Δασκαλάκη. Τι είναι η μικρή, βαλίτσα;», είπε κατά την αγόρευσή της, ενώ όσον αφορά τη μοιραία δόση της κεταμίνης, ανέφερε: «Επιστημονικά δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ότι η κεταμίνη δίνεται σε αναζωογόνηση παιδιού. Μέσα στο δωμάτιο από τις 2 έως τις 2:28 δεν ήταν κανείς άλλος. Μας είπε ότι δεν γνώριζε τη κεταμίνη. Όμως η τεχνολογία τη διαψεύδει. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο από αυτό της κυρίας κατηγορουμένης». Το δικαστήριο διέκοψε για την 1η Φεβρουαρίου, όταν θα αγορεύσουν οι συνηγόρων πολιτικής αγωγής.