Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας, του πατριού και της αδερφής της μετά την πρόταση της εισαγγελέως

Τι συνέβη στη δικαστική αίθουσα μόλις έγινε η ανακοίνωση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας, του πατριού και της αδερφής της μετά την πρόταση της εισαγγελέως

Την Πέμπτη 25/1 πραγματοποιήθηκε συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από εννέα ώρες (δείτε εδώ τι παραδέχθηκε). Αφού, λοιπόν, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών άκουσε όλα όσα είχε να πει η κατηγορούμενη και έθεσε τις ερωτήσεις της, πρότεινε την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία του παιδιού της.

Πλήθος δημοσιογράφων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη δικαστική αίθουσα και ρεπόρτερ της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής 26/1 στον αέρα πως η 35χρονη μόλις άκουσε την πρόταση σηκώθηκε εξοργισμένη και ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Η αντίδραση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την πρόταση της εισαγγελέως

Μάλιστα, η κάμερα του καναλιού κατέγραψε την αντίδραση της οικογένειας της μητέρας από την Πάτρα. Η μητέρα, η αδερφή, αλλά και ο πατριός της συγκεκριμένα, παρέμειναν αμίλητοι και αποχώρησαν ήσυχα λίγο πριν τις 11 τη νύχτα από το δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Πέτρος Κουσουλός: «Την λυπάμαι γιατί νιώθω ότι πήγε απροετοίμαστη στην απολογία της...» - Το "καρφί" του για την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την ενοχή

«Η εισαγγελική πρόταση είναι μια άποψη υποκειμενική της εισαγγελέως, ανάλογα με το κύρος, την επιστημοσύνη, της διανόησης, των παραγόντων αυτής της δίκης υπάρχει και η αντίστοιχη βοήθεια προς την δικαιοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση, περίμενα την πρόταση, δεν περίμενα όμως να είναι τόσο ταπεινού περιεχομένου. Είναι ταπεινοτάτου περιεχομένου όσον αφορά την επιχειρηματολογία. Θα έλεγα ότι ήταν επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle.»

«Στα κρίσιμα σημεία η εισαγγελέας πήρε μηδέν. Η εισαγγελέας δεν βασίζεται πουθενά, είναι για γέλια, 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν θυμάμαι ξανά τέτοια επιχειρηματολογία... Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;»

«Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ερωτευμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Γι' αυτό χώρισαν και την δίκη. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση»

«Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.