Συνελήφθη πασίγνωστος youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ σε live μετάδοση και ζητούσε χρήματα από τους ακόλουθούς του

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Συνελήφθη πασίγνωστος youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ σε live μετάδοση και ζητούσε χρήματα από τους ακόλουθούς του

Την Τρίτη 6/2 συνελήφθη πολύ γνωστός youtuber, ηλικίας 35 ετών, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο οποίος διατηρούσε κανάλι στην πλατφόρμα και μέσα από τα βίντεό του, αλλά και σε live μετάδοση, κακοποιούσε ΑμεΑ για το δικό του κέρδος. Η σύλληψη έγινε βάσει κατηγοριών για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί ένας ακόμη youtuber στο Κερατσίνι για τον ίδιο λόγο (δείτε εδώ αναλυτικά τι είχε συμβεί).

Γ ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του youtuber που κακοποιούσε σε live μετάδοση ΑμεΑ

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».