Μάτι: Έχασε μητέρα, αδερφή και τις 5χρονες ανιψιές του στην πυρκαγιά! «Με πολύ κόπο σηκώσαμε το σεντόνι και...» - Συγκλονίζει μάρτυρας 5,5 χρόνια μετά

«Μια μητέρα που έχασε το παιδί της 29 χρονών, δεν άντεξε, μετά από 6 μήνες "έφυγε"»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μάτι: Έχασε μητέρα, αδερφή και τις 5χρονες ανιψιές του στην πυρκαγιά! «Με πολύ κόπο σηκώσαμε το σεντόνι και...» - Συγκλονίζει μάρτυρας 5,5 χρόνια μετά

Στην εκπομπή του MEGA, Μεγάλη Εικόνα, μίλησαν άνθρωποι οι οποίοι είτε βρέθηκαν στην πυρκαγιά που στέρησε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι, είτε που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτή την τραγωδία.

Ανάμεσά τους και ο Αριστείδης Χερουβέιμ, ο οποίος έχασε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, τη μητέρα του, την αδερφή του και τις πεντάχρονες δίδυμες ανιψιές του. Ο ίδιος καθημερινά βρίσκεται στο δικαστήριο για την οικογένειά του, αλλά και τα υπόλοιπα θύματα. Τα λόγια του ανατριχιάζουν.

Η εξομολόγηση του Αριστείδη Χερουβέιμ για την πυρκαγιά στο Μάτι

«Ετοιμαζόμουν να φύγω για τον χωριό με τον γιο μου. Θυμάμαι ότι φύσαγε αρκετά. Είχα μιλήσει με την μητέρα μου, όπως έκανα κάθε πρωί, στις 10-11, μου είχε πει ότι έκανε ζέστη. Ήταν μία περίεργη μέρα, γιατί ήταν η πρώτη μέρα που ήταν στην μόνιμη κατοικία της αδερφής μου και της μητέρας μου. Η αδερφή μου ήταν βοηθός ακτινολόγου. Ήταν η πρώτη μέρα που πήρε μετάθεση στο κέντρο υγείας Ραφήνας. Γι' αυτό βρέθηκαν εκείνη την ημέρα εδώ, αλλιώς δεν υπήρχε κανένας λόγος. Με πήρε στις 6 η ώρα η μητέρα μου και μου λέει "υπάρχει φωτιά στην Πεντέλη". Της λέω δεν ξέρω κάτι, δεν παίζει κάτι η τηλεόραση. Με ξαναπήρε στις 6.30 και μου λέει "Άρη βλέπουμε φλόγες". Τελευταία φράση που της είπα ήταν "μητέρα, γιατί δεν φεύγετε;". Ακόμα και εκείνη την ώρα αν τους είχαν πει να φύγουν, θα ζούσαν», είπε αρχικά.

«Την επόμενη μέρα το πρωί ήρθα, βρήκα το σπίτι ανοιχτό. Ήμουν σε απόγνωση για το τι συνέβη και που ήταν, ως που είδα ένα περιπολικό πιο πάνω και πήγα να τις δηλώσω ξανά ως αγνοούμενες. Είδα ένα σεντόνι, μου είπαν ότι είναι δύο γυναίκες με δύο παιδιά. Με πολύ κόπο σηκώσαμε το σεντόνι και έκανα αναγνώριση», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το άντεξαν. Μια μητέρα που έχασε το παιδί της 29 χρονών, νομίζω Παναγιώτη τον έλεγαν, ο οποίος δεν ζούσε στο Μάτι, ήταν περαστικός για τον Μαραθώνα και τον έριξαν μέσα στην φλεγόμενη περιοχή και κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, δεν άντεξε, μετά από 6 μήνες "έφυγε". Εγώ τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι και κάθε μέρα είμαι στο δικαστήριο» είπε λέγοντας πως πηγαίνει κάθε μέρα στα δικαστήρια.

Δείτε επίσης: «Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

«Είναι ένα έγκλημα που δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι νεκροί. Υπάρχει ομαδικός τάφος στη Ν. Μάκρη και κανείς δεν έχει πει τι έχει μέσα. Ακόμη και το χέρι της μητέρας μου να περίσσεψε και να το έβαλαν εκεί, εγώ το θεωρώ ύβρη στους νεκρούς».

Δείτε επίσης: Φωτιές Αττική - «Ραγίζει» καρδιές πυρόπληκτη που έζησε και την τραγωδία στο Μάτι