Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τον καιρό: Έρχεται δύσκολο Σαββατοκύριακο - «Την Παρασκευή...»

Προετοιμαστείτε!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROKINISI
Φωτογραφία αρχείου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROKINISI

Παρόλο που σε πολλές περιοχές φαίνεται πως βγήκε ο ήλιος και η κακοκαιρία αποτελεί παρελθόν, όλα δείχνουν πως ο καιρός θα χαλάσει ξανά και από αύριο, Πέμπτη 22/2, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, θα πέσουν βροχές και καταιγίδες σε διάφορα σημεία. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μάλιστα, προειδοποίησε πως το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι δύσκολο (δείτε εδώ την πρόγνωση για σήμερα 21/2).

Πόσο θα κρατήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόγνωση του μετεωρολόγου στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, την Πέμπτη στα πιο νότια τμήματα της χώρας, δηλαδή προς το νότιο Ιόνιο και γύρω από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, θα σημειωθούν βροχές, όπως και προς την περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο, οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως προς τα δυτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου ενώ, σιγά σιγά θα μας προσεγγίσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας. Το σημερινό κύμα κακοκαιρίας θα βρίσκεται σε εξασθένηση, δηλαδή, προς τα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους, αλλά στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας ξεκινάει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, συγκεκριμένα, φτάνει το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες, με την θερμοκρασία στην ανατολική Ελλάδα, βέβαια, να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ, την Κυριακή, τα φαινόμενα θα κινηθούν λίγο πιο ανατολικά και οι βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.