Κώστας Καραμανλής: «Η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη»

Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο τότε υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε μια δήλωση. Θυμίζουμε ότι παραιτήθηκε μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς μόλις λίγες μέρες πριν είχε απορρίψει τις επισημάνσεις για τους κινδύνους ασφαλείας στα τρένα.

Ο βουλευτής Σερρών, που επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου, ανέφερε πως η σκέψη του δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, από τους υπόλοιπους επιβάτες που βίωσαν την τραγωδία από πρώτο χέρι, αλλά και από τους συγγενείς των θυμάτων.

Δείτε επίσης: Τέμπη – Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού: «Ήταν το τέλος της ζωής της κόρης μου, και το τέλος της δικής μου ψυχής»

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη

«Ένα χρόνο μετά, η σκέψη όλων μας δεν μπορεί να φύγει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση.

Όμως, η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και τους επιβάτες που βίωσαν την τραγωδία, και βέβαια τους συγγενείς των θυμάτων. Κανένας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν, έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».

Η καταγγελία των γονιών των αδελφών Πλακιά, που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Πριν από λίγη ώρα η Σοφία και ο Νίκος Πλακιάς, που έχασαν τις δίδυμες κόρες τους, Χρύσα και Θώμη, καθώς και την ανιψιά τους Αναστασία, απάντησαν σε αυτή τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα. «Δεν θέλουμε στήριξη, θέλαμε πριν από αυτό να ήταν δίπλα μας, όχι τώρα. Όταν ο Καραμανλής έσκιζε τα ιμάτιά του για την ασφάλεια των τρένων και μετά στην εξεταστική-θέατρο του παραλόγου μας κούνησε το δάχτυλο μπροστά στις κάμερες με θράσος, πώς να δεχτώ να μου μιλήσει; Είχε το θράσος σήμερα να κάνει δήλωση. Σήμερα, ημέρα μνήμης, βγήκε κι έκανε δήλωση ότι συμπάσχει και κλαίει μαζί μας!», είπαν μεταξύ άλλων.