Τέμπη – Ορέστης Παπαζήσης: «Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ»

Ήταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη – Ορέστης Παπαζήσης: «Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ»

Ένα χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στέρησε τη ζωή 57 ανθρώπων, ένας από τους επιζώντες στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου, ο Ορέστης Παπαζήσης, μίλησε στην εκπομπή Πρωινό Σουσού του Open. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα ακόμα δεν μπορεί να κοιμηθεί με τα φώτα κλειστά, ενώ χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη και πλήρωσε μόνος του ιδιώτη ψυχίατρο.

«Τι να πω, έκλεισε ένας χρόνος... Ήταν έγκλημα, τώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Βρισκόμουν στο δεύτερο βαγόνι. Θυμάμαι να ακούω ένα δυνατό “μπαμ”. Αρχίζουν να ξεκολλάνε τα τζάμια, υπήρχε καυστικό υγρό και καπνοί παντού. Σηκώθηκα, έβλεπα να φωνάζουν παιδιά να σπάσουμε κάποιο τζάμι, πήγα προς την πόρτα που είχε σφηνώσει και δεν άνοιγε», είπε αρχικά ο Ορέστης Παπαζήσης.

Για να συμπληρώσει: «Τότε είδα ένα παιδί που πήρε τον πυροσβεστήρα κι έσπασε το τζάμι. Το κεφάλι μου είχε γεμίσει αίματα, που δεν ήταν δικά μου. Δεν με βοήθησε κάποιος να απεγκλωβιστώ, μόνος μου τα κατάφερα, πήδηξα έξω από το τρένο και μετά είχε παντού σκοτάδι. Πήγα στα χωράφια και βρήκα δυο κορίτσια να τρέμουν και έχαναν πολύ αίμα».

Η ζωή του Ορέστη Παπαζήση ένα χρόνο μετά τα Τέμπη

«Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα, μέχρι και τώρα κοιμάμαι με ανοιχτό φως. Θυμάμαι που άκουγα τα ουρλιαχτά, τα κλάματα και τα αίματα... Χρειάστηκα ψυχολογική υποστήριξη από τη δουλειά μου, σε αυτόν που μας έδωσαν δεν έβγαζες άκρη, ούτε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Λάρισα, ούτε στο κέντρο ψυχικής υγείας. Πληρώσαμε ιδιώτη», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή: