Τέμπη - Ο σύντροφος της Ιφιγένειας «σπάει» τη σιωπή του συγκλονίζει: «Την είδα να είναι μισή μέσα στο βαγόνι, και μισή έξω»

«Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί, αποφεύγω να θυμάμαι»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη - Ο σύντροφος της Ιφιγένειας «σπάει» τη σιωπή του συγκλονίζει: «Την είδα να είναι μισή μέσα στο βαγόνι, και μισή έξω»

Μία από τις τραγικές ιστορίες που γράφτηκαν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ήταν εκείνη του Φάνη Ξανθόπουλου και της Ιφιγένειας Μήτσκα, που κάθονταν δίπλα μάλιστα. Εκείνη έφυγε από τη ζωή, κι εκείνος επέζησε... Μιλώντας στο Live News το απόγευμα της Τετάρτης 28/2, έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, ο σύντροφος της αδικοχαμένης Ιφιγένειας, συγκλόνισε περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε, ενώ τόνισε πως ένα κομμάτι του έχει μείνει εκεί.

«Είχαμε ξεκινήσει με το τρένο, ήρθαμε ένα τριήμερο στην Αθήνα, και μέχρι εκείνη την στιγμή περνούσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν στο τρίτο βαγόνι. Μετά στην σύγκρουση ήμουν μέσα στο βαγόνι απλά είχα πεταχτεί πιο μπροστά. Η Ιφιγένεια ήταν η μισή εντός και η μισή εκτός. Ήμασταν ακριβώς πάνω από τα βαγόνια που είχαν πάρει φωτιά, έβλεπα τις φλόγες να έρχονται και την Ιφιγένεια να είναι εκεί δίπλα», είπε αρχικά ο σύντροφος της Ιφιγένειας.

Και συμπλήρωσε: «Κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν ζωντανή, ήταν χτυπημένη πολύ σοβαρά. Όταν καταφέραμε να τη σηκώσουμε με ένα παιδί είδαμε ότι είχε χτυπήσει στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό».

Σε διαφορετικό σημείο, ο Φάνης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στη στιγμή της σύγκρουσης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα “μπαμ” κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει και να τρέχει προσπαθώντας να βρει τρόπο να βγει εκτός. Φώναζα για βοήθεια, μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί, ο Γιάννης, που βρήκε τυχαία το κινητό μου και με βοήθησε να σηκώσουμε την Ιφιγένεια για να τη μεταφέρουμε στην έξοδο. Μετά κάλεσα τον πατέρα μου για να του πω τι συνέβη».

Η ζωή του συντρόφου της Ιφιγένειας ένα χρόνο μετά τα Τέμπη

Στην ερώτηση πώς είναι σήμερα απάντησε: «Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί και δεν μπορώ. Ουσιαστικά αποφεύγω να θυμάμαι, και αυτό είναι το πιο στενάχωρο. Πιστεύω ότι αν φέρω στο μυαλό μου τις καλύτερές μας στιγμές, θα μείνω εκεί. Μου είχε πει πριν μπούμε στο τρένο ότι είχε πάρει λαχείο και αν τυχόν κέρδιζε θα ήθελε να πει στη μαμά της να σταματήσει να εργάζεται, γιατί δούλευε πολύ προκειμένου να μεγαλώσει την Ιφιγένεια και τα αδέρφια της».