Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Με καταιγίδες και χαλάζι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου

Δείτε αναλυτικά

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως το πρωί του Σαββάτου 2/3 σύμφωνα με την επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Παρασκευής 1/3. Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ (δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση για σήμερα 1/3).

Νέα επιδείνωση του καιρού

Για σήμερα Παρασκευή 1/3 αναμένονται:

  • Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
  • Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Για αύριο Σάββατο 2/3:

  • Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.