12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι επώνυμοι δρομείς και όλοι όσοι έδωσαν το «παρών»

Πλήθος κόσμου έκλεισε το Σύνταγμα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Λίγη ώρα μετά τις 9:00 το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου 2024 ξεκίνησε ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, παρουσία του δημάρχου Χάρη Δούκα καθώς και χιλιάδων ανθρώπων απ' όλες τις ηλικίες που θέλησαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Το κέντρο ήταν κλειστό από το πρωί με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται περίπου στις τρεις το απόγευμα όταν ολοκληρώθηκαν οι τρεις αγώνες: ο Ημιμαραθώνιος των 21 χιλιομέτρων, ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων ΟΠΑΠ καθώς και το Family Run, όπου έτρεξαν παιδιά με συνοδεία ενηλίκων.

Ο Χάρης Δούκας με τον νικητή των ανδρών στον 12ο Ημιμαραθώνιο, Νίκο Σταμούλη
Ο Χάρης Δούκας με τον νικητή των ανδρών στον 12ο Ημιμαραθώνιο, Νίκο Σταμούλη

Οι επώνυμοι που έδωσαν το «παρών» στον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Πέρα από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, το σήμα της εκκίνησης στον 12ο Ημιμαραθώνιο έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Βασιλική Μιλλούση, με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Βασιλική Μιλλούση
Βασιλική Μιλλούση

Σοφία Σακοράφα
Σοφία Σακοράφα

Μία σπάνια εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρώην αθλητής του στίβου και πρώτος αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ενώ ανάμεσα στους δρομείς βρέθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη με τη μητέρα της, Φωτεινή, οι ηθοποιοί Πάνος Βλάχος και Άννη Θεοχάρη, καθώς και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κρικοριάν μεταξύ άλλων.

Πάνος Βλάχος
Πάνος Βλάχος
Έλενα Ράπτη
Έλενα Ράπτη

Ο Κώστας Κεντέρης και η Έλενα Ράπτη με τους νικητές του 12ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
Ο Κώστας Κεντέρης και η Έλενα Ράπτη με τους νικητές του 12ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Γιώργος Κρικοριάν
Γιώργος Κρικοριάν

Οι νικητές του 12ου Ημιμαραθώνιου Αθήνας

Νικητής στους άνδρες αναδείχτηκε ο Νίκος Σταμούλης με ρεκόρ διαδρομής 1:05:47, δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος και τρίτος ο αδελφός του νικητή Κώστας Σταμούλης.

«Είναι η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Φύγαμε λίγο γρήγορα στην αρχή, ωστόσο η κούρσα πήγε καλά. Είχε κόσμο στη νέα διαδρομή, που ήταν πολύ όμορφη και αρκετά βατή. Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να πετύχω καλούς χρόνους στα 10.000μ», δήλωσε ο Νίκος Σταμούλης μετά τη νίκη του.

Αναστασία Μαρινάκου
Αναστασία Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν η νικήτρια του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας στις γυναίκες, καθώς τερμάτισε πρώτη στην διαδρομή με χρόνο 1:16:52. Ακολούθησε η Γκλόρια Πριβελέτζιο, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Παναγιώτα Βλαχάκη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου νίκη, στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Επέλεξα να πάω συντηρητικά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ανεβάσω στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. Την Τρίτη φεύγω για κοντά 40 ημέρες στη Νότια Αφρική προκειμένου να κάνω το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό. Ο στόχος παραμένει μια γρήγορη κούρσα στα 5.000 μ., ωστόσο στη σκέψη μου υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Μεγάλο στόχος να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης», δήλωσε από την πλευρά της η Αναστασία Μαρινάκου.