Στο Νοσοκομείο o πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Στο Νοσοκομείο o πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

Εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε την Παρασκευή 15/3, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου. Υπεθυμίζουμε ότι κ. Βασιλείου είναι 92 ετών και διατέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ 1988 και 1993.

Στο νοσοκομείο ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

Σύμφωνα με πληροφόρίες η κατάσταση της υγείας του Ελληνοκύπριου πολιτικού είναι επιβαρυμένη λόγω και της ηλικίας του και παρακολουθείται συνεχώς από τους γιατρούς.

Δείτε επίσης: Γιάννης Ξανθόπουλος: Που βρίσκεται λίγα 24ωρα μετά το τροχαίο δυστύχημα - Δεν σηκώνει ούτε το τηλέφωνο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλείου

Ο Γιώργος Βασιλείου είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, 20 Μαΐου 1931.

Κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 1988 και στις 21 Φεβρουαρίου 1988 εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχοντας την υποστήριξη του ΑΚΕΛ και ψηφιζόμενος κατά τον δεύτερο γύρο από την ΕΔΕΚ και από ένα σημαντικό μέρος του ΔΗΚΟ.

Αμέσως μετά την εκλογή του, προώθησε την επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν οι αρχηγοί όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και άρχισε μία μεγάλη διαφωτιστική δραστηριότητα στο εξωτερικό για προώθηση της αναγκαιότητας λύσης του Κυπριακού προς όφελος όλων των Κυπρίων, καθώς και την προώθηση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 1998, ανέλαβε ως επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπεύθυνος για το όλο έργο της εναρμόνισης και υιοθέτησης και εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου, προσπάθεια που εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.

Για το σπουδαίο αυτό έργο, καθοριστικό για την πορεία της ιστορίας του νησιού, τον Οκτώβριο του 2002 του απενεμήθη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι η ανώτατη διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: Wikipedia