Τέμπη - Ανατριχιάζει η μητέρας της Κλαούντια: «Το σπίτι μου έγινε νεκροταφείο και το νεκροταφείο δεύτερο σπίτι μου»

«Τριάντα άτομα μέσα στο κυλικείο έγιναν στάχτη μέσα σε 6 δευτερόλεπτα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέμπη - Ανατριχιάζει η μητέρας της Κλαούντια: «Το σπίτι μου έγινε νεκροταφείο και το νεκροταφείο δεύτερο σπίτι μου»

Η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα, μίλησε ζωντανά σήμερα Τρίτη 26/3 στην εκπομπή Super Κατερίνα. Η Κυρία Λάτα όπως και άλλοι γονείς και συγγενείς των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ψάχνουν να βρουν δικαίωση για τις αθώες ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο στο ταξίδι τους με τρένο προς την Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της άτυχης Κλαούντια, η οποία όπως εξομολογήθηκε "η κόρη της κάηκε μέσα σε 6 δευτερόλεπτα", μίλησε για την απόφαση της να διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Τα ανατριχιαστικά λόγια της μητέρας της Κλαούντια για τα Τέμπη

«Είχαμε αποφασίσει όλη η οικογένεια να κάνουμε σιωπηρή διαμαρτυρία όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει και όλοι οι βουλευτές όταν βγήκε το πόρισμα στην Βουλή, να κρατήσουν λευκές μπλούζες που να γράφουν "συγγνώμη". Χθες, έπρεπε να κρατήσω εγώ ένα πανό που να γράφει "δικαιοσύνη" με μεγάλα γράμματα», ανέφερε αρχικά η κυρία Λάτα στον αέρα του Super Κατερίνα στον ALPHA.

«Ζω στη Λάρισα 30 χρόνια. Η αγάπη που παίρνω από όλους τους Λαρισαίους, και τον Δήμαρχο, είναι τόσο μεγάλη.... Ήρθαν από μόνοι τους να με πλησιάσουν. Δεν ήθελα να διακόψω την παρέλαση, γιατί υπήρχαν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που χαιρόντουσαν τα παιδιά τους μπροστά, όπως χαιρόμουνα και εγω. Τα αισθήματα ήταν τόσο δυνατά μέσα μου που δε μπορούσα να συγκρατήσω τα κλάματά μου», συμπλήρωσε.

«Στην αρχή προσπάθησα μόνη μου να πλησιάσω τον κύριο Παπαστεργίου, μετά ήρθε μόνος του να του πω δυο λόγια. Ζητάω μόνο δικαιοσύνη για τα παιδιά μας, τις 57 οικογένειες που δεν μπορείτε να πιστέψετε πως ουρλιάζουμε κάθε ημέρα. Το σπίτι μου έγινε νεκροταφείο και το νεκροταφείο έγινε το δεύτερο σπίτι μου. Χάσαμε τα σπλάχνα μας με τόσο άδικο τρόπο. Τι κάνανε λάθος τα παιδιά μας; Ανέβηκαν στο τρένο, το πιο ασφαλές μέσο όλου του κόσμου, που εγώ η ίδια η μανούλα της έλεγα τρένα, όχι λεωφορεία. Τα τρένα δεν θα πάθουμε τίποτα. Από το πιο ασφαλές μέσο μεταφορά πέθαναν.

Δείτε επίσης: Μαρία Καρυστιανού: «Η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που...» - Καθηλώνει με την ομιλία της στην Ευρωβουλή

Τριάντα άτομα μέσα στο κυλικείο έγιναν στάχτη μέσα σε έξι δευτερόλεπτα με το εύφλεκτο υλικό που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Αυτό θα αποδειχτεί στη δικαιοσύνη. Κάηκαν τα παιδιά μας σε 1400 βαθμούς. Ξέρουμε τι μετέφερε, θα φανεί, θα ανοίξουν οι πόρτες της δικαιοσύνης και θα φανούν όλα», εξομολογήθηκε.