Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης - Ποια η απόφαση για την μητέρα της

Όλες οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Ηλίας Μίχος για το αδίκημα βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισαν πως είναι ένοχος κατά πλειοψηφία.

Ακόμη κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου, για μαστροπεία, για εμπορία ανήλικου και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ποια η απόφαση για την μητέρα της 12χρονης

Από την άλλη, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ένοχη κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα.

Σε ό,τι αφορά στους υπολοίπους κατηγορούμενους αποφάσισαν: Την ενοχή του "Μιχάλη" για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και την αθώωσή του για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη. Επίσης έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους ως "πελάτες" της ανήλικης.

Ακόμη ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Υπόθεση Κολωνός

Tι έλεγα ο Μίχος στην απολογία του

«Ήμουν ερωτευμένος με τη 12χρονη, συνευρέθηκα μαζί της τέσσερις φορές», φέρεται να υποστήριξε ο Ηλίας Μίχος στην απολογία του. Ακόμα, δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ενώ έβγαλε από «κάδρο» τη μητέρα της ανήλικης, η οποία όπως είπε, δε γνώριζε τίποτα.