Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος μετά από μήνυση

Τι συνέβη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στην σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν αργά χθες Τρίτη 9/4 το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας για απειλή.

Τι συνέβη με Μπέο - Γαργάλα

Όπως αναφέρει το gegonota.news, ο Κώστας Γαργάλας όταν βρέθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μετά τον ξυλοδαρμό του από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ζαχείλα, δέχτηκε φραστική επίθεση.

«Εσύ βάλε μυαλό» του είπε ο Αχιλλέας Μπέος και από όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης εκλήφθηκε ως απειλή εναντίον του και όχι μόνο από τον ίδιο. Με αυτή τη φράση κρίθηκε πως ο Αχιλλέας Μπέος επιβράβευσε την συμπεριφορά του Β. Ζαχείλα μέλη της οικογένειας του οποίου ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις θέσεις του κοινού.

Ο Κώστας Γαργάλας ανέφερε πως κατέθεσε την μήνυση γιατί κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένεια του. Ακολούθησε η σύλληψη του Δημάρχου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στην αστυνομία και με προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε επίσης: «Σε επιστήμη τείνουν να εξελίξουν τη συκοφαντία τα δημοσιογραφικά σκουπίδια...» - Η απάντησή του Αχιλλέα Μπέου για το επεισόδιο στο δημοτικό συμβούλιο

Αχιλλέας Μπέος

Λίγα λόγια για τον Αχιλλέα Μπέο

Η τρίτη και πανηγυρική εκλογή του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο, από την πρώτη κιόλας Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών με 55,02% απέδειξε ότι η κοινωνία του τόπου, μπορεί να έχει χωριστεί σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα που το ένα τον ζητωκραυγάζει και το άλλο οργίζεται μαζί του, τελικά όμως δείχνει ότι ο λόγος του «μετράει», ενώ τραβάει τα φώτα επάνω του για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Και αφού η σημερινή κοινωνία ζει εδώ και πολλά χρόνια στον φρενήρη ρυθμό του reality επιβίωσης «Survivor», ο Μπέος στην πολιτική ζούγκλα, ως νικητής, θα μπορούσε για κάποιους να είναι άνετα ο αντίστοιχος Ντάνος, όταν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περιοχής σήκωσε πανηγυρικά το έπαθλο, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Παλαμά και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που ο λαός τους έβαλε στον πάγκο.

Αχιλλέας Μπέος

«Ο Μπέος είναι μπεσαλής λέει τα πράγματα με το όνομά τους και για τον Κασσελάκη μια χαρά τα είπε!», λένε κάτοικοι που τάσσονται υπέρ του, σε αντίθεση με τους αντι-Μπεϊκούς που τον θεωρούν ομοφοβικό και σατράπη. Δεν μασάει όμως ο Μπέος από αυτά και δεν φοβάται τίποτα, άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος: «Δυο πράγματα φοβάμαι. Την υγεία και τη μοναξιά».

Δολοφονικές ατάκες και εκρήξεις!

«Τι να κάνουμε; Να αλλοιώσω την προσωπικότητά μου; Να γίνω υποκριτής; Να βάλω άλλο κουστούμι και άλλο πρόσωπο; Δεν θέλετε να μιλάτε με έναν κανονικό άνθρωπο; Αυτός είμαι. Να υποκρίνομαι;», φωνάζει σε όλα τα ΜΜΕ, με το χαρακτηριστικό του γρέζι όταν τον καλούν να μιλήσει, με τις «δολοφονικές» ατάκες του και τις εκρήξεις του.

Ναι, είναι ατακαδόρος, ναι είναι αυθεντικός, ναι είναι και αθυρόστομος... «Αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω», υποστηρίζει, ενώ έχει πετάξει προ πολλού από την γκαρνταρόμπα του τα κουστούμια και τις γραβάτες, έχει ξαμοληθεί στον δρόμο φορώντας γαλότσες και βουτηγμένος στις λάσπες με το φτυάρι στο χέρι σε ρόλο τροχονόμου εκλιπαρεί: «Που πάτε ρε; Πηγαίντε σπίτια σας!»

Αχιλλέας Μπέος

Twitter μαινόμενο κατά Δημάρχου

Οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στην επινίκια συγκέντρωσή του αναφερόμενος στην επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη, να αποκτήσει μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ δυο παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο twitter που στάθηκε τόσο στις ομοφοβικές δηλώσεις όσο και στο πλήθος που τον αποθέωνε. «Δηλαδή εμείς θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π...δες;», είπε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Εκείνος βέβαια ακούγοντας αυτά ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση και την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Την επόμενη στιγμή, όμως, τα τηλέφωνα του Αχιλλέα Μπέου χτυπάνε ασταμάτητα, οι δημοσιογράφοι ζητάνε την δική του απάντηση και εκείνος δηλώνει: «Οι πληγές του Βόλου είναι ακόμα ανοιχτές και με αυτές ασχολούμαστε αποκλειστικά. Ουδέποτε υπήρξα ομοφοβικός, έχω πολύ καλούς φίλους με τον συγκεκριμένο προσανατολισμό. Η σκληρή κριτική μου στον Κασσελάκη ήταν αντίστοιχη της επικινδυνότητας τέτοιων αντιλήψεων, όπως αυτή για κατά παραγγελία παιδιά για να τους μεταβιβάσουμε το dna μας! Αυτές είναι απόψεις που τόσο εμένα όσο και την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας όχι μόνο δεν μας εκφράζουν αλλά τις αποδοκιμάζουμε».

undefined

Από μικρός επαναστάτης

Στα 19 του παντρεύτηκε την Ελευθερία, αισθητικό στο επάγγελμα και 3 χρόνια αργότερα απέκτησαν 4 παιδιά, με πρώτη την Αργυρώ που έχει κομμωτήριο στην Γλυφάδα, την Ευτυχία που ζει στην Αμερική και ασχολείται με τα μεσιτικά, την Χριστίνα που διηύθυνε μια φιλανθρωπική οργάνωση στην Αμερική, τον Νικόλα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και είναι επιχειρηματίας beach bar στην Σκιάθο. Από τον δεύτερο γάμο του με την Εύη Δαμιανάκη, με την οποία χώρισε πριν από μερικά χρόνια απέκτησε ακόμα έναν γιο, τον Αχιλλέα jr.

Ο Αχιλλέας Μπέος παιδί και αυτός μιας πολύτεκνης οικογένειας γέννημα – θρέμμα Βολιώτης, δήλωνε από μικρός επαναστάτης που έκανε του κεφαλιού του, μετανάστευσε στις αρχές της δεκαετίας του 80 στην Αμερική για ένα καλύτερο αύριο παρά τις αντιρρήσεις των γονιών του και εκεί κατάφερε μετά από πολλές δυσκολίες να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο...

Λάτρευε τα μπουζούκια και τον αθλητισμό, ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, άλλωστε και εκείνος έπαιζε μπάσκετ στον Πανιώνιο και έφτασε μέχρι την προεπιλογή για την Εθνική Εφήβων. «Είμαι λάτρης της οικογένειας. Θα σας πω μόνο ότι, όταν χώρισα από τον πρώτο μου γάμο, είχα τέσσερα παιδιά, που τα μεγάλωσα μόνος μου. Ο μικρός ήταν μόλις τρεισήμιση χρόνων, ο άλλος 8 και τα μεγάλα 15 και 16», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του μιλώντας για τον χωρισμό του και την οικογένειά του και συνέχισε: «Η μητέρα τους σηκώθηκε και έφυγε!Φανταστείτε ότι δεν της μιλούσαν τα μεγάλα, επειδή άφησε τα μικρά και έφυγε. Όμως, εγώ ποτέ δεν κατηγόρησα την μητέρα τους και τους έλεγα ότι η μάνα είναι μάνα. Δεν προσπάθησα να βγάλω κακία για την μάνα τους. Ήμουν εκεί για αυτά και εκείνα δίπλα σε εμένα και όχι στην μάνα τους».

undefined

Λάτρης του γυναικείου φύλου!

Η οικογένεια για τον Αχιλλέα Μπέο είναι θεσμός ιερός και η γυναίκα επίσης, που την αγγίζεις όπως συνηθίζει να λέει μόνο προσφέροντάς της τριαντάφυλλα. Ο δήμαρχος Βόλου μπορεί να μην ευτύχησε με μια μόνιμη σύντροφο μέχρι στιγμής στην προσωπική του ζωή, συνεχίζει να δηλώνει κυνηγός και άντρας παλαιάς κοπής με ευαισθησίες, παρόλα αυτά έχει τρελή αδυναμία στα παιδιά του.

Και εάν στην επαγγελματική του πορεία κάποιες φορές έχει κριθεί και κατακριθεί για σκληρές συμπεριφορές ο ίδιος ούτε που του περνάει από το μυαλό, στην μάνα και στην σύντροφο ζωής του να φερθεί σκληρά. «Παναγία μου να μου κοπεί το χέρι εάν εγώ σηκώσω χέρι σε γυναίκα, το σηκώνω για να τη χαϊδέψω μόνο ή να της προσφέρω ένα λουλούδι». Παρά όμως αυτές τις δημόσιες δηλώσεις φαίνεται ότι ούτε και στον δεύτερο γάμο του με την Εύη Δαμιανάκη στάθηκε τυχερός.

Διαζύγιο με στοιχεία reality!

Σε παρόμοια περίπτωση ένα δημόσιο πρόσωπο μπορεί και να κουκούλωνε τα όσα συμβαίνουν στην προσωπική του ζωή, ο Μπέος όμως δεν κρύβεται, δηλώνει ανοιχτό βιβλίο, ενώ 4 χρόνια πριν με μια μακροσκελή ανάρτησή του για τον χωρισμό του στο facebook ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά τα αίτια που οδήγησαν στη διάλυση του γάμου μου με την συγκεκριμένη κυρία μικρή έως ελάχιστη σημασία έχουν. Καθένας θα πάρει αυτό που αξίζει. Ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να δω καθαρά και να πάρω την σωστή απόφαση. Τόσο εγώ, όσο κι εκείνη θα κριθούμε από την ίδια τη ζωή για την συμπεριφορά μας»

Και ενώ όπως δηλώνει περίπτωση επανασύνδεσης μαζί της δεν υπάρχει εκείνη μερικά χρόνια αργότερα δηλώνει μετανιωμένη για την απόφασή της αυτή και μέσα από το δικό της προφίλ στο fb κάνει νέα ανάρτηση ζητώντας συγνώμη για το λάθος του χωρισμού.

undefined

Μπέου VS Μπέου!

Πως λέμε Κράμερ εναντίον Κράμερ, πως λέμε Καρντάσιανς; Ένα τέτοιο πράγμα... Εάν η ζωή του Αχιλλέα Μπέου ήταν τηλεοπτικό reality στην Ελλάδα, σίγουρα θα εκτόξευε τα μηχανάκια της Nielsen. Έρωτες, πάθη, λάθη αλλά καθόλου κρυμμένα μυστικά, όλα στην φόρα.

Πριν ακόμα καταλαγιάσει η καταιγίδα Ντάνιελ με τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη του Βόλου, η θλίψη και το πένθος των κατοίκων για τις καταστροφές, ο Αχιλλέας Μπέος ζει το δικό του προσωπικό δράμα, σε ανθρώπινο επίπεδο, βλέποντας στην δημοσιότητα την δευτερότοκη κόρη του Ευτυχία που ζει στην Αμερική να δηλώνει για τον πατέρα της σε live διαδικτυακή συνομιλία με την Τζεφ Μοντάνα: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι έχει κάνει ο πατέρας μου, τα τραύματα που έχω βιώσει, την βία. Δυστυχώς αυτός είναι... με τρομάζει. Είναι ομοφοβικός... Ζούσα με έναν νάρκισσο τόσα χρόνια». Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι δήλωσε.

Αυτό το βίντεο ξεσήκωσε αντιδράσεις από την αδερφή της Χριστίνα με την οποία δεν μιλάνε μεταξύ τους. Η Χριστίνα Μπέου αφού χαρακτήρισε τις δηλώσεις της αδερφής της όπως το ριάλιτυ σόου «Keeping up with the Kardashians» υπερασπίστηκε τον πατέρα της και στην συνέχεια έριξε ευθείες βολές σε εκείνη και στη μητέρα τους (διαβάστε εδώ τι είπε)

Ποιος ομοφυλόφιλος υποστηρίζει τον Δήμαρχο;

Στενός συνεργάτης του σε πολλές επιχειρήσεις εδώ και πολλά χρόνια και σε διαφορετικά πόστα στα μαγαζιά του, ο Bob Dimitrov, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περσόνες των μαγαζιών που όπως είπε στο youweekly.gr μετά τις συνεργασίες τους συνδέθηκε μαζί του στην συνέχεια και με δεσμούς φιλίας. Παρά το ότι σήμερα έχει ανοίξει την δική του επιχείρηση στην Βούλα, συνεχίζει με την οικογένεια Μπέου να έχει πολύ φιλικές σχέσεις, ιδιαίτερα με τον ίδιο και με την κόρη του Χριστίνα. Ο ίδιος σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram λέει την δική του άποψη, βασισμένη στη γνωριμία του με τον δήμαρχο.

«Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον κ. Μπέο (και για να σας προλάβω στα σχόλια, δεν θέλω να τον δικαιολογήσω). Πρόκειται για έναν άνθρωπο από τους λίγους που έχουν “απομείνει” και ξέρω πολύ καλά τι λέω και ποια είναι η έννοια του “άντρα”. Άντρας είναι ο άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του και στηρίζει με κάθε τρόπο την οικογένεια του! Ο συγκεκριμένος λοιπόν βλέπει τον κόσμο του σαν οικογένεια και φαίνεται από την άνεση του λόγου που “κατέχει”»

undefined

Λέσχες, μπουζούκια και μια γεμάτη ζωή!

Ο δήμαρχος Βόλου δεν δηλώνει απλά χορτασμένος από την ζωή του, είναι πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Επιχειρηματίας πολλών νυχτερινών κέντρων και χαρτοπαικτικών λεσχών, όλα τα δικά του μαγαζιά ξεχώριζαν για την χλιδή και την άψογη λειτουργία τους. Η αθηναϊκή high society έχει να θυμάται τα βελούδινα καθίσματα και τα παχιά χαλιά, όπως και το άψογο σέρβις.

Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί, αθλητικοί παράγοντες είναι η στάνταρ πελατεία που αργότερα συνδέεται μαζί του και συνεργάζονται με έναν τρόπο. «Σούζα καθόντουσαν όλοι μπροστά στο αφεντικό όχι από φόβο αλλά από σεβασμό», θυμούνται εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του που και αμείβονταν πλουσιοπάροχα και είχαν σχεδόν όλο τον χρόνο δουλειά καθώς εκείνος έστηνε μαγαζιά χειμώνα – καλοκαίρι.

«Πιστά σκυλιά», χαρακτηρίζονται οι συνεργάτες του που έπιναν νερό στο όνομά του. Σχεδόν όλη η Α' Εθνική του καλλιτεχνικού στερεώματος πέρασε από τα μαγαζιά του: Βοσκόπουλος, Πάριος, Ρέμος, Πανταζής, Καρράς... Ειδικά με τον τελευταίο τους έδεσαν και τους ένωσαν πολλά, πέρα από την συνεργασία και η κουμπαριά, πολλά ξενύχτια, πολλές εξομολογήσεις.

undefined
«Για εμάς η τέχνη και η μουσική είναι οι άνθρωποι που μας διασκεδάζουνε, αλλά ποτέ δεν περάσανε να πάρουνε τον ιδρώτα σας από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι ο Καρράς, ο κουμπάρος μου. Είναι όπως λέμε "Της Πάολας θα γίνει", είναι ο Ρέμος, είναι ο Παντελίδης, ο Οικονομόπουλος που τους πληρώνουμε εμείς και δεν πήραν ποτέ τον ιδρώτα σας», έχει πει στο παρελθόν.

Έγινε της... Πάολας με τον Ιωαννίδη

Έξαλλος με τους καλλιτέχνες που παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις ο Μπέος τα βάζει με όλους και με το σύστημα λέγοντας: «Σε αντίθεση με τον κάθε Νταλάρα και κομμούνι και Φασουλή. Αυτή την Ελλάδα δημιουργήσανε όλοι αυτοί. Εμείς θα την αλλάξουμε λοιπόν», και σίγουρα δεν γίνεται απλά της ... Πάολας αλλά του Αλκίνοου Ιωαννίδη που τον αποκαλεί φλώρο σε live τηλεοπτική σύνδεση για να συμπληρώσει: «Δεν είναι βρισιά η λέξη φλώρος. Άντε τώρα… Πήγε να κάνει αρπαχτή και θα μας κρίνει αυτός!». Μερικές μέρες πριν, ο καλλιτέχνης σε συναυλία του στην Τεχνόπολη χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον δήμαρχο του Βόλου.

Λάδι από το Άγιο Όρος για τον Καρρά...

Για τους φίλους του ο Αχιλλέας Μπέος κόβει φλέβα και δεν θέλει να ακούει κουβέντα... Όποιος πειράξει φίλο του σίγουρα έχει να κάνει μαζί του. Ακόμα και με τον γέροντα Εφραίμ έχει στενούς δεσμούς φιλίας, είναι ο πνευματικός του, εδώ και πολλά χρόνια για αυτό και για να πάρει την ευχή του έχει φτάσει πολλές φορές σε στιγμές περισυλλογής και απομόνωσης μέχρι το Άγιο Όρος και στην Μονή Βατοπεδίου.

Φυσικά και βρέθηκε εκεί ακόμα μια φορά, για έναν ακόμα λόγο, αφού στον γυρισμό έκανε μια στάση στην Θεσσαλονίκη και στον κουμπάρο του Βασίλη Καρρά για να του πάει λάδι από την Αγία Ζώνη της Παναγίας και μια εικόνα, με τις ευχές όλων να ξεπεράσει σύντομα το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.