Καιρός: Νέο κύμα αφρικάνικης σκόνης και λασποβροχές - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μπορεί να είναι ακόμη Απρίλιος, ωστόσο, μοιάζει με καλοκαίρι αφού ο ήλιος έχει βγει και η θερμοκρασία καθημερινά ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό δεν θα αλλάξει, αφού και τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος και η θερμοκρασία θα θυμίζει Μάιο μέχρι και την Κυριακή.

Το μόνο αρνητικό είναι πως, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, θα υπάρξει νέο κύμα αφρικάνικης σκόνης, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδευτεί από λασποβροχές. Αυτό θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα (δείτε εδώ πώς θα εξελιχθεί η σημερινή ημέρα 10/4).

Η αποκάλυψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το νέο κύμα αφρικάνικης σκόνης

«Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας "χτυπά" και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, April 9, 2024

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά από το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 7 με 8 βαθμούς.