"Έντιμη υπόσχεση": Παγκόσμιος συναγερμός με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Εκτόξευσε πάνω από 200 drones και πυραύλους

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά την επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ τo βράδυ του Σαββάτου 13/04. Ο πόλεμος δεν έχει τέλος, με όλο τον πλανήτη να παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, το Ιράν ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ drones και πυραύλους. Η επιχείρηση αυτή ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης (επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν) "Έντιμη υπόσχεση".

Η αναχαίτιση των πυραύλων και των drones έγινε από το Ισραήλ χωρίς σοβαρές συνέπειας. Ωστόσο, ένα 10χρονο κορίτσι από ένα χωριό Βεδουίνων κοντά στο Arad τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο Ισραήλ έχει σημάνει λήξη συναγερμού, ενώ σήμερα Κυριακή 14/4 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Έτοιμο το Ιράν για αντεπίθεση από το Ισραήλ

Το Ιράν δεν θα διστάσει να λάβει επιπλέον «αμυντικά μέτρα» ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντά του ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιθετικότητα, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσείν Αμίρ-Αμπντολαχιάν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, o υπουργός ανέφερε ότι «το Ιράν, εάν κριθεί απαραίτητο, δε θα διστάσει να λάβει επιπλέον αμυντικά μέτρα για να περιφρουρήσει τα νόμιμα συμφέροντά του ενάντια σε στρατιωτικές επιθέσεις και αδικαιολόγητη χρήση βίας». Επίσης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Ιράν «στις αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών κανόνων».

Εν τω μεταξύ και οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα λάβει αμοιβαία απάντηση από την Τεχεράνη, γράφει το protothema.gr