Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ψυχή της Καρολάιν ηρέμησε πια - Η μικρή της Λυδία άλλαξε το επώνυμό της από Αναγνωστοπούλου σε Κράουτς

Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ψυχή της Καρολάιν ηρέμησε πια - Η μικρή της Λυδία άλλαξε το επώνυμό της από Αναγνωστοπούλου σε Κράουτς

Η Καρολάιν Κράουτς ήταν φοιτήτρια Βρετανικής και Φιλιπινέζικης καταγωγής, η οποία δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στην κατοικία της στα Γλυκά Νερά της Αττικής. 37 ημέρες μετά, ο σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ανακρινόμενος, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως τη σκότωσε ο ίδιος. Στις 22 Ιουνίου κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του αλλά και του σκύλου τους.

Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνο την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και η κόρη τους, Λυδία, που ζει με τους γονείς της Καρολάιν στις Φιλιππίνες (δείτε εδώ φωτογραφία με το πόσο έχει μεγαλώσει η μικρή) άλλαξε επίθετο, ξεγράφοντας μια για πάντα τον δολοφόνο της μητέρας της από την ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.thenewspaper.gr, μετά την δικαστική απόφαση που προηγήθηκε και επίσημα πλέον, η κόρη τους άλλαξε το επίθετό της και έλαβε το πατρικό της μητέρας της. Πλέον ονομάζεται Λυδία Κράουτς, κάτι που ήταν επιθυμία των γονιών της αδικοχαμένης Κάρολαιν. Μάλιστα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ήταν που ενέκρινε την αλλαγή του επιθέτου της ανήλικης.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της Κάρολαιν, Ντέιβιντ Κράουτς, είχε δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να μην ξαναδεί τη Λυδία.

Γλυκά Νερά: Η νέα καθημερινότητα στις Φιλιππίνες - Η ψυχολογική κατάσταση της μικρής Λυδίας

Το κοριτσάκι είναι σήμερα δύο ετών και πλέον μεγαλώνει με την αδελφή της αδικοχαμένης Καρολάιν, η οποία έχει άλλα τρία παιδιά.

Ο 79χρονος Ντέιβιντ Κράουτς είχε μιλήσει πριν κάποιο καιρό στην Daily Mail για την μικρή Λυδία και την απόφαση που πήρε με την σύζυγό του να φύγουν από την Ελλάδα, πουλώντας το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε η Καρολάιν, προκειμένου να διασφαλίσουν μία ήρεμη ζωή για την εγγονή τους.

«Λυπάμαι πολύ που αφήνω το παλιό μας σπίτι στο όμορφο νησί της Αλοννήσου. Έχει τόσες υπέροχες αναμνήσεις για μένα» είχε πει ο Κράουτς. Ο συνταξιούχος μηχανικός, έβαλε προς πώληση το οικογενειακό σπίτι στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί της Αλοννήσου, αφού έζησε εκεί για περισσότερα από 20 χρόνια με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του Σούζαν, γράφει η εφημερίδα. Ο ίδιος δήλωσε: «Το μόνο μου καθήκον τώρα είναι να φροντίζω την Λυδία, η οποία είναι πλέον χωρίς μητέρα και πατέρα, και να διασφαλίσω ότι θα μεγαλώσει όπως θα την είχε μεγαλώσει η μητέρα της. Μπορώ να το κάνω μόνο στις Φιλιππίνες, πολύ μακριά από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της».

«Ο μικρός μου θησαυρός (η Λυδία) είναι αυτή τη στιγμή με την αγαπημένη οικογένεια της θετής αδελφής της μητέρας της στις Φιλιππίνες. Όπως τα ξαδέρφια της, αποκαλεί τη θεία της “μαμά”. Τα ξαδέρφια της την αντιμετωπίζουν σαν μια μικρή αδελφή. Είναι δυόμισι χρονών και δεν έχει ιδέα για τον θάνατο. Κάποια στιγμή στο μέλλον, θα αναρωτηθεί γιατί είναι τόσο διαφορετική από τα αδέλφια της. Έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και σγουρά καστανά μαλλιά, σε αντίθεση με τα ίσια, μαύρα μαλλιά των αδελφών της. Φυσικά με απασχολεί πολύ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία. εν είναι κάτι που πρέπει να βιαστώ να χειριστώ», είχε πει συγκινημένος.