Έφη Αχτσιόγλου κατά Δημήτρη Παπανώτα: «Οι απόψεις του βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό»

«Η κακοποίηση δεν είναι “πρόβλημά ΤΗΣ”»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Με ανάρτησή της στα social media η Έφη Αχτσιόχλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημήτρη Παπανώτα για δηλώσεις που είχε κάνει πριν από περίπου ένα μήνα. Συγκεκριμένα η βουλευτής της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για σεξισμό και απόψεις που αναπαράγουν πατριαρχικά στερεότυπα.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε πει μεταξύ άλλων ότι: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς. Άκουσα πρόσφατα μια κυρία να λέει “οι γυναίκες πληρωνόμαστε λιγότερο”. Βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Όχι, μάλλον περισσότερο».

Δείτε επίσης: Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - Οι ηθοποιοί και οι παρουσιαστές που περιλαμβάνονται

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

«Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, "εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ".

Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό.

Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι "πρόβλημά ΤΗΣ". Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται.

Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας.

Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι», έγραψε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα...

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Wednesday, April 17, 2024