Αναβαθμίζεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες μέρες: Πού θα "χτυπήσουν"

Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός να ήταν ηλιόλουστος και η θερμοκρασίες να ήταν τόσο υψηλές που θύμιζε καλοκαίρι, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει κακοκαιρία. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ωστόσο την Παρασκευή 19/4 ο Θοδωρής Κολυδάς αυτό θα αναβαθμιστεί σε επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μέσα από την ανάρτηση που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όμως, εξήγησε πως δεν θα επηρεαστούν το ίδιο όλες οι περιοχές τις επόμενες ημέρες (δείτε εδώ αναλυτικά την σημερινή πρόγνωση).

Αναβαθμίζεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

«ΠΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σας πληροφορούμε ότι το μεσημέρι το έκτακτο δελτίο θα αναβαθμιστεί σε επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αλλά δεν θα επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό όλες οι περιοχές που θα αναφέρονται στο δελτίο .

Θα αναφέρουμε σε ξεχωριστή ενότητα τις περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα και θα καθοριστεί σαφώς το χρονικό διάστημα επηρεασμού τους. Ας έχουμε πάντως υπόψιν μας ότι μπορεί και στα υπόλοιπα, να έχουμε πρόσκαιρα μεγάλες εντάσεις.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας προς την #ΕΜΥ», έγραψε.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από το meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04, κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Στα δυτικά και στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 19/04, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04 και στη Θεσσαλία.