Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα

Αμετακίνητος στην αρχική του θέση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Η κάμερα της εκπομπής Πρωινό Σουσού και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Μαύρου, συνάντησαν τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με δική του απόφαση.

Θυμίζουμε πως, λίγες ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δηλώσεις του δημοσιογράφου για την βία κατά τον γυναικών (δείτε εδώ αμοντάριστο το βίντεο), ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ανεβάσει στο X την εξής ανακοίνωση.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπανώτας: «Είναι ανήθικο!» - Ξέσπασε δημόσια μετά τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη διαγραφή Παπανώτα

Η κάμερα του OPEN πέτυχε για πρώτη φορά τον Στέφανο Κασσελάκη. Εκείνος ευχαρίστησε ευγενικά τη ρεπόρτερ για το ενδιαφέρον, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε να προσθέσει κάτι σχετικά με το θέμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η δήλωσή μου είναι στην ανάρτηση που έχω κάνει και δεν θα επεκταθώ περαιτέρω».