Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Οργάνωσης Hellenic Animal Protection, με θέμα «Σεβασμός στον Άνθρωπο, τα Ζώα και το Περιβάλλον μέσα από την Ενσυναίσθηση»

Σημαντικές τοποθετήσεις, εξέχουσες παρουσίες και ωραίες προθέσεις χαρακτήρισαν τη διοργάνωση

Αντωνία Λεγάκη, Άντρια Παπαδοπούλου, Μαριλένα Στρατοπούλου , Άσπα Θεοφίλου
Αντωνία Λεγάκη, Άντρια Παπαδοπούλου, Μαριλένα Στρατοπούλου , Άσπα Θεοφίλου

Σημαντικές τοποθετήσεις, εξέχουσες παρουσίες και πολύ ωραίες προθέσεις χαρακτήρισαν την εκδήλωση της οργάνωσης Hellenic Animal Protection, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου στο Athens Marriott Hotel, στο πλαίσιο του Money Show.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της ιδρύτριας του Hellenic Animal Protection, Άντρια Παπαδοπούλου, η οποία αφού εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε στην δημιουργία της οργάνωσης, ανακοίνωσε τα σχέδιά της. Μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός φορέα θεραπευτικής ιππασίας με την δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής για παιδιά και άτομα με ειδικές δεξιότητες.

H εκδήλωση του HAP
Ζωή Γερουλάνου, Μάρσα Δημοπούλου, Δώρα Λοΐζου, Άντρια Παπαδοπούλου, Σκύλος Οδηγός Ίρμα

Ακολούθησαν σημαντικές ομιλίες. Ο Μελέτης Μελετόπουλος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Λυκειάρχης της Ιόνιας σχολής, εξέθεσε μέσω βίντεο το πόσο σημαντικός και καθοριστικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού, προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά μέσω της ενσυναίσθησης. Η ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη εξέφρασε τη σημαντικότητα της ενσυναίσθησης στην υπεράσπιση θυμάτων κακοποίησης.

H εκδήλωση του HAP
Άντρια Παπαδοπούλου, Ελένη Αντωνιάδου, Δώρα Λοΐζου, Σπύρος Πώρος

Η πρόεδρος του κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος" Ζωή Γερουλάνου αναφέρθηκε τους σκοπέλους που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με τους σκύλους οδηγούς αλλά και τη νοοτροπία των πολιτών. Η Δανάη Συναδινού, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, υπενθύμισε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει κάποιος ιδιοκτήτης ζώου. Η μουσικοπαιδαγωγός Δώρα Λοΐζου, με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, μίλησε για τη σημασία της ενσυναίσθησης μέσα από τη μουσική και τα παραμύθια. Η Άσπα Θεοφίλου, ιδρύτρια του "Strong me", αναφέρθηκε στο θέμα της έμφυλης βίας. Η εκδήλωση έκλεισε ελπιδοφόρα με την Ελμίνα Κατσαρού, που εξέφρασε πώς αντιλαμβάνεται η Generation Z την ενσυναίσθηση και τον εθελοντισμό στις μέρες μας.

H εκδήλωση του HAP
Άντρια Παπαδοπούλου, Αριάδνη Νικάκη, Ελευθερία Νταβατζή

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελευθερία Νταβατζή. Παρέστησαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, εκ μέρους τους Υπουργείου Εσωτερικών παρέστη η Μάρσα Δημοπούλου (Ειδική Γραμματέας για τα Ζώα Συντροφιάς) και παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής.

H εκδήλωση του HAP
Δέσποινα Κουλαδούρου, Άσπα Θεοφίλου, Όλγα Παυλίδου-Κουτρουμπή

Info

  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης.
TAGS