Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS στο Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μια σημαντική συνάντηση ανθρώπων, εταιρειών και κρατικών φορέων που ενστερνίζονται την ίδια ανησυχία για το Δημογραφικό Ζήτημα της Ελλάδας.

O Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς
O Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς

Τα GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS θεσπίστηκαν από τη HOPEgenesis με στόχο τη βράβευση ατόμων, δομών και οργανισμών που με την πορεία τους προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο στο δημογραφικό πρόβλημα, συμβάλλοντος στην ανατροπή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία που απονεμήθηκαν στην εκδήλωση σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσο αποκλειστικά για τη HOPEgenesis κι ότι τη βραδιά έντυσε με τις μοναδικές του συνθέσεις ο νεαρός σολίστ Στέλιος Κερασίδης, ενθουσιάζοντας όλους τους παρόντες.

σολίστ Στέλιος Κερασίδης
O νεαρός σολίστ Στέλιος Κερασίδης

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο χώρο καθώς η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ήταν η καλύτερη ευκαιρία να συναντηθούν από κοντά, άνθρωποι, εταιρείες και κρατικοί φορείς που ενστερνίζονται την ίδια ανησυχία για το Δημογραφικό Ζήτημα της Ελλάδας.

O Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς τονίζει σε δήλωσή του για τη διοργάνωση:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να σας καλωσορίζουμε στην πρώτη απονομή των Greek Demographic Awards, μια σημαντική πρωτοβουλία της HOPEgenesis. Απόψε συναντηθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε, να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα άτομα, τους οργανισμούς και τους θεσμούς που έχουν συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων στην Ελλάδα. Για εμάς, τους διοργανωτές, φιλοδοξούμε τα Greek Demographic Awards να γίνουν οδηγός για την ανταλλαγή και υιοθέτηση καλών πρακτικών που θα προάγουν την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος.

Πιστεύουμε πολύ στο όφελος της ανάδειξης όλων όσων έχουν ασχοληθεί ενεργά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και, μέσα από την αφοσίωση και την πίστη σε αυτό που κάνουν, δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίδα μας είναι να εμπνεόμαστε καθημερινά, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να διασφαλίζουμε την ευημερία για τις επόμενες γενιές.

Απονέμοντας αυτά τα βραβεία, όχι μόνο αναγνωρίζουμε την προσφορά, την αφοσίωση, την καινοτομία και την εφευρετικότητα εκείνων που τα παραλαμβάνουν, αλλά επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα την κοινή μας δέσμευση για τον μετασχηματισμό και τη μετάβαση του συνόλου της κοινωνίας μας σε μια νέα εποχή, για μια πιο ζωντανή Ελλάδα».

GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ με παραλήπτη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος στα 52 χρόνια αρχιερωσύνης του έχει αφιερώσει τη ζωή του στη βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων του και της οικογένειας, απονεμητής ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με παραλήπτες τον Χρυσό ολυμπιονίκη και πολλαπλά παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια και στη Βασιλική Μιλλούση πρωταθλήτρια στην ενόργανη γυμναστική, στο άθλημα της δοκού με περισσότερα από από 15 μετάλλια σε διεθνής διοργανώσεις, Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των φύλων από το 2021 και Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδες στην Περιφέρεια Αττικής.

Απονομή βραβείου στο Λευτέρη Πετρούνια και στη Βασιλική Μιλλούση από τη Σοφία Ζαχαράκη
Απονομή βραβείου στο Λευτέρη Πετρούνια και στη Βασιλική Μιλλούση από τη Σοφία Ζαχαράκη

Οι οποίοι έχουν κατορθώσει να ισορροπούν μεταξύ μιας πετυχημένης καριέρας και της οικογένειας. Το βραβείο παρέδωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ με παραλήπτες τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών Μιχαήλ-Άγγελο Κάβουρα και τη δασκάλα του κυρία Μαρία Τσαμπίκα-Πεζουβάνη, οι οποίοι κατοικούν σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, αψηφώντας τις υπάρχουσες δυσκολίες. Απονεμητής του βραβείου ήταν ο βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθήνας κύριος Παύλος Γερουλάνος.

Μιχαήλ-Άγγελο Κάβουρα και τη δασκάλα του κυρία Μαρία Τσαμπίκα-Πεζουβάνη
Απονομή βραβείου στον μαθητή Μιχαήλ-Άγγελο Κάβουρα και τη δασκάλα του κυρία Μαρία Τσαμπίκα-Πεζουβάνη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΩΝ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγράφων κύριος Αλέξης Καρδαμπίκης για τη συνεισφορά του στους κατοίκους των Αγράφων καθώς και στην οικογένεια γενικότερα μέσω της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και ισχυροποίησης της περιοχής. Απονεμητής ήταν ο κύριος Δημήτρης Μαραβέλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Απονομή βραβείου στον Δήμαρχο Αγράφων κύριο Αλέξη Καρδαμπίκη
Απονομή βραβείου στον Δήμαρχο Αγράφων κύριο Αλέξη Καρδαμπίκη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απονεμήθηκε στην Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα ήδη από το 1993, στην πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (E.U.W.), της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης της Ευρώπης και Πρόεδρο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών (I.D.U.W.), της μεγαλύτερης παγκόσμιας οργάνωσης με μέλη πολλές γυναικείες οργανώσεις και γυναίκες πολιτικούς από 80 χώρες από όλον τον κόσμο και συγγραφέα του Βιβλίου Η ΑΤΕΚΝΗ ΧΩΡΑ με θέμα τη δημογραφική εξέλιξη δηλώνοντας την ανησυχία της για το θέμα από το 1997, κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής τη HOPEgenesis κύριος Στέφανος Χανδακάς.

Απονομή βραβείου στη κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά
Απονομή βραβείου στην κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ απονεμήθηκε στον οργανισμό Brain Regain με παραλήπτη τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστου ως μέλος της ομάδας που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με στόχο την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων Ελληνίδων και Ελλήνων. Το βραβείο παρέδωσε η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα.

οργανισμό Brain Regain με παραλήπτη τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστου
Απονομή βραβείου στουν οργανισμό Brain Regain με παραλήπτη τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ απονεμήθηκε στον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κύριο Ιωάννη Γεωργόπουλο και τη σύζυγο του κυρία Ειρήνη Φουστέρη που μαζί έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, υπόδειγμα δυναμικής και αισιοδοξίας, με 11 παιδιά. Το βραβείο παρέδωσε ο νεαρός Στέλιος Κερασίδης.

Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κύριο Ιωάννη Γεωργόπουλο και τη σύζυγο του κυρία Ειρήνη Φουστέρη
Απονομή βραβείου στον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κύριο Ιωάννη Γεωργόπουλο και τη σύζυγο του κυρία Ειρήνη Φουστέρη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ απονεμήθηκε στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που από το 1931 έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. Παράλληλα, η Συνομοσπονδία προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας και αγωνίζεται για τη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων, τη διάδοση των αρχών του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, καθώς και για την αφύπνιση όλων των δυνάμεων της χώρας, για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος και το παρέλαβαν οι εκπρόσωποι αυτής, κύριος Βασίλειος Θεοτοκάτος, κυρία Δήμητρα-Ινες Αγγελή και η κυρία Ευδοξία Σαρμπίνη.

Απονομή βραβείου στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος
Απονομή βραβείου στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απονεμήθηκε στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πολεμικού Ναυτικού με παραλήπτες την Αρχιπλοίαρχο (ΥΝ) και Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κυρία Κωνσταντίνα Γαϊτάνου, τον Πλοίαρχο (ΥΙ) Νικόλαο Πετρογιάννη ΠΝ, Διευθυντή και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και τον Γιώργο Πατρίκιο Αναπληρωτή Διευθυντή Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσπάθεια και συστηματική διάθεση προόδου και εκσυγχρονισμού προκειμένου να βρίσκονται δίπλα σε κάθε ζευγάρι που χρειάζεται τη βοήθειά τους. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κύριος Ισίδωρος Κούβελος.

Απονομή βραβείου στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πολεμικού Ναυτικού
Απονομή βραβείου στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πολεμικού Ναυτικού

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ απονεμήθηκε στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί τη μόνη περιφέρεια με πληθυσμιακή αύξηση. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κύριος Γεώργιος Λεονταρίτης από τη Σύμβουλο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Αλεξάνδρα Τραγάκη.

Απονομή βραβείου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Απονομή βραβείου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΒΡΑΒΕΙΟ SOCIAL IMPACT απονεμήθηκε στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για την συμβολή της στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος.

Απονομή βραβείου στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη
Απονομή βραβείου στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη

Έγινε και ειδική μνεία στους εθελοντές γιατρούς, στις μαίες και στο νοσηλευτικό προσωπικό και απονεμήθηκε ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ στην εκπρόσωπο αυτών κυρία Πολυξένη Μυλωνάκη.

Στη συνέχεια της απονομής δόθηκαν ευχαριστήρια τιμητικά βραβεία από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της HOPEgenesis στους χορηγούς που έχουν συνεισφέρει καταλυτικά στην υλοποίηση των σκοπών της HOPEgenesis

(KAIZEN Gaming International και το πρόγραμμα IROES.GR, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, THE HELLENIC INITIATIVE, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΤΕΡΑ - HHG GROUP, EUROLIFE FFH, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΡΓΩΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ELPEN Α.Ε., ATTICA GROUP, ΛΙΝΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΛA, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ARTE», ΒΙΚΟΣ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΟΜΙΛΟΣ MITSIS, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ, EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, iPHARMA)