Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για ανακρίτρια & εισαγγελέα μετά την απόφασή τους

Δόθηκε εντολή για πειθαρχικό έλεγχο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια έκτακτη είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας 17/6 σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα για την απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Πιο αναλυτικά, με παρέμβαση του Αρείου Πάγου δόθηκε εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας με περιοριστικούς όρους. Πιο αναλυτικά, η εισαγγελέας και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική, πειθαρχική έρευνα.

Δείτε επίσης: Σοφία Πολυζωγοπούλου: Κατέφθασε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών - Με επιδέσμους μετά τον ξυλοδαρμό της

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά την απόφαση της εισαγγελέως για τον Απόστολο Λύτρα

Γίνεται επομένως εύκολα αντιληπτό, πως υπάρχει ένσταση σχετικά με την απόφαση να μην κριθεί προφυλακιστέος ο Απόστολος Λύτρας για το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, που διέπραξε.

Νωρίτερα, αφού αφέθηκε ελεύθερος ο δικηγόρος με τον ίδιο να ομολογεί την πράξη του. Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο Απόστολος Λύτρας μίλησε ανοιχτά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν.

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη για αυτό, το οποίο συνέβη και από τη σύζυγό μου, που πραγματικά την υπεραγαπάω και από τις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση, που έγινε αυτό το περιστατικό. Και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος.

Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό το περιστατικό που έγινε, πως μπορώ να θεραπευτώ και να ζητήσω βοήθεια. Πραγματικά σας το λέω έχω χτίσει μια καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου.. (δείτε εδώ τη συνέχεια και το βίντεο).