Σοφία Πολυζωγοπούλου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον ξυλοδαρμό της

Επιβεβαιώνεται ο πρώτος γιατρός που την εξέτασε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποτελεί θύμα ενδοοικογενειακής βίας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα. Η γυναίκα μετά από παραγγελία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών έφτασε στον χώρο τη Δευτέρα 17/6 με σκοπό να καταγραφούν τα τραύματά της.

Να πούμε εδώ, πως ο πρώτος γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα μετά το συμβάν ήταν ουσιαστικά και εκείνος, που αντιλήφθηκε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν είχε πέσει από τη σκάλα, όπως ειπώθηκε, αλλά είχε ξυλοκοπηθεί από τον σύζυγό της.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση - «Ποτέ δεν "επινόησα" ότι δήθεν έπεσε από την σκάλα, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια»

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου

Την Τρίτη 18/6 έγινε γνωστή η ιατροδικαστική έκθεση για τη δικηγόρο μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Όπως επισημαίνεται, το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει πλήρως την αρχική διάγνωση του γιατρού για εκχυμώσεις, εκδορές και κατάγματα στο σώμα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο γιατρός που εξέτασε αρχικά τη Σοφία Πολυζωγοπούλου στο ιδιωτικό θεραπευτήριο αναφέρει στην κατάθεσή του: «Σήμερα 16/06/2024 έχω εφημερία στην Ευρωκλινική καλύπτω τον χειρουργικό τομέα και Τ.Ε.Π.

Περί ώρα … με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία [σσ. αναφέρονται εδώ τα στοιχεία της 37χρονης δικηγόρου].

Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού.

Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της.

Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω» - σύμφωνα με το protothema.gr