Έντονη κινητικότητα φαίνεται πως υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2026, αντί για το 2027 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός για εξάντληση της τετραετίας.
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από κυβερνητικούς κύκλους, το σενάριο για κάλπες προς τα τέλη του 2026 φαίνεται να κερδίζει έδαφος, με στόχο να προλάβει πιθανή φθορά της κυβέρνησης. Το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη περίοδο, με ανοιχτά μέτωπα όπως η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και το ζήτημα των υποκλοπών, που συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα.
Την ίδια ώρα, η ακρίβεια παραμένει βασικό «αγκάθι» για την καθημερινότητα των πολιτών, παρά τους θετικούς δείκτες στην οικονομία. Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να αναζητά το κατάλληλο timing για μια νέα εκλογική αναμέτρηση, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πιο «φρέσκο» πρόσωπο προς τους ψηφοφόρους.
Οι γνωστοί Έλληνες celebrities που ενδέχεται να δούμε στη Νέα Δημοκρατία
Κεντρικό ρόλο σε αυτό τον σχεδιασμό παίζει η ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την ένταξη προσώπων με αναγνωρισιμότητα και ευρύτερη απήχηση. Στο παρασκήνιο έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα από τον χώρο της τηλεόρασης και της τέχνης. Μεταξύ αυτών ακούστηκε το όνομα του Νίκου Αλιάγα, αν και θεωρείται δύσκολο να αφήσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Αντίθετα, πιο πιθανή φαίνεται να είναι μια κίνηση προς τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ο οποίος έχει μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό.


Υποκλοπές: Για ποιο λόγο παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη – Δημοσίευμα «δείχνει» το Μαξίμου
Η πιθανή συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο, μάλιστα, συνδέεται και με εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς στην ίδια περιφέρεια δραστηριοποιείται έντονα ο Νίκος Δένδιας.

Το πρόσωπο, ωστόσο, που φαίνεται να συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο Γιάννης Μπέζος. Ο γνωστός ηθοποιός θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη μια πιο «ποιοτική» επιλογή, με σοβαρό λόγο και κύρος, που θα μπορούσε να συμβάλει σε τομείς όπως ο Πολιτισμός και η Παιδεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να δεχθεί πρόταση με πιο «θεσμικό» χαρακτήρα, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια οριστική απάντηση.


">
">
">
">
">
">
">