Για όσα γνώριζε σχετικά με την οικογενειακή ζωή της εγγονής της μίλησε η 91χρονη γιαγιά της 41χρονης, η οποία κατηγορείται στην υπόθεση της καταγγελλόμενης απόπειρας δηλητηρίασης στρατιωτικού γιατρού με ατροπίνη. Η ηλικιωμένη, μιλώντας στις «Αποκαλύψεις» του Πέτρου Κουσουλού στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως δεν είχε αντιληφθεί κάτι που να προμήνυε τις εξελίξεις. Όπως ανέφερε, η εικόνα που είχε για το ζευγάρι δεν της είχε δημιουργήσει υποψίες ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη μεταξύ τους, ενώ περιέγραψε πόσο την έχουν επηρεάσει όσα πληροφορήθηκε.

«Δεν ξέρω τι μεσολάβησε μεταξύ τους, δεν ξέρω τίποτα. Εμείς είμαστε μια οικογένεια ήσυχη, καλοί, οι πρώτοι στο χωριό είμαστε», είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη.

Ατροπίνη: Όσα αποκάλυψε η γιαγιά για την τελευταία συνάντηση με την 41χρονη

Σύμφωνα με την 91χρονη, η εγγονή της διατηρούσε επαφή με το χωριό και συνήθιζε να περνά εκεί μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών διακοπών της. Αυτό είχε συμβεί τόσο την προηγούμενη χρονιά όσο και φέτος.

Στην ερώτηση αν η 41χρονη της είχε μιλήσει για τον γιατρό ή για κάποιο ζήτημα που την απασχολούσε στη σχέση τους, η ηλικιωμένη απάντησε αρνητικά.

«Τίποτα, τίποτα, τώρα τα άκουσα και είμαι άρρωστη, είμαι 91 χρονών και δεν μπορώ να μιλήσω. Πολύ στεναχωρήθηκα», ανέφερε.

Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε εάν είχε θεωρήσει ποτέ πιθανό να εμπλακεί η εγγονή της σε μια τέτοια υπόθεση, η απάντησή της ήταν σύντομη: «Ποτέ, ποτέ».

Η γιαγιά της κατηγορούμενης στάθηκε και στον γάμο του ζευγαριού, στον οποίο είχε παρευρεθεί, εξηγώντας ότι οι αναμνήσεις της από την κοινή τους ζωή ήταν καλές.

«Γάμο έκαναν καλό, έκαναν ένα παιδάκι, είχα πάει και στο γάμο, δεν ξέρω τίποτε άλλο παραπάνω. Τίποτα, τίποτα», δήλωσε.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, είχε δει την εγγονή της πριν από λιγότερο από έναν μήνα, όταν εκείνη είχε έρθει στο σπίτι μαζί με τα παιδιά. Κατά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με όσα είπε, δεν έγινε κάποια συζήτηση που να της φανερώσει ότι υπήρχε πρόβλημα.

«Όλα καλά τα έβλεπα, όλα καλά. Κι εκείνοι ήταν καλή οικογένεια», ήταν τα λόγια με τα οποία αποτύπωσε την εικόνα που είχε πριν μάθει για την υπόθεση.

Στις 26 Οκτωβρίου η δίκη – Αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις

Την ίδια ώρα, η δίκη έχει οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου. Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου αφέθηκε ελεύθερη με απαγόρευση προσέγγισης του γιατρού μέχρι τη δίκη.

Στο όχημα στο οποίο επέβαινε κατασχέθηκαν δύο φιαλίδια, το ένα εκ των οποίων φέρεται να περιείχε 10 ml ατροπίνης, καθώς και μάσκα, γάντια και σύριγγα. Καθοριστικά για την έρευνα αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων στις ουσίες και στα τρόφιμα που κατασχέθηκαν. Παραμένει υπό διερεύνηση η ταυτοποίηση της ουσίας και η ενδεχόμενη σύνδεσή της με τα συμπτώματα που έχει καταγγείλει ο γιατρός.