Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το έγκλημα σε οικισμό της Ροδόπης, με θύμα μία 44χρονη γυναίκα και φερόμενο δράστη τον 53χρονο σύζυγό της. Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση το τελευταίο διάστημα, ενώ η γυναίκα εργαζόταν εποχικά μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Χρόνος», η 44χρονη είχε επιστρέψει στο χωριό με αφορμή τα γενέθλια της 16χρονης κόρης της. Η επίσκεψη αυτή, ωστόσο, είχε την πιο τραγική κατάληξη.

Μητροκτονία Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκαν τα κίνητρα του 59χρονου δράστη

Ροδόπη: Η 16χρονη βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο

Κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο 53χρονος φέρεται να επιτέθηκε στη γυναίκα με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη ψηλά στον λαιμό. Το χτύπημα αποδείχθηκε θανάσιμο.

Την ώρα της επίθεσης, η ανήλικη κόρη τους βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού. Ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις Αρχές, αναφέροντας ότι ο πατέρας της είχε επιτεθεί στη μητέρα της.

Η 44χρονη μεταφέρθηκε από τον γιο της στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όμως είχε ήδη καταλήξει. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Αυτοτραυματίστηκε μετά την επίθεση

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο 53χρονος φέρεται να αυτοτραυματίστηκε και στη συνέχεια να κατανάλωσε ένα υγρό, το οποίο εξετάζεται εάν ήταν πετρέλαιο.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και υπό αστυνομική φρούρηση.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Από τον χώρο του εγκλήματος κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Ροδόπη: Ο δράστης είχε συλληφθεί το 2022 για ενδοοικογενειακή απειλή

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση που αφορούσε την ίδια γυναίκα.

Το 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της 44χρονης.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής.

ΕΛ.ΑΣ.: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα απάτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-8-2026) σε οικισμό της Ροδόπης, αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της συζύγου του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής, για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-08-2026) εντοπίστηκε αλλοδαπή από συγγενικό της πρόσωπο, εντός της οικίας της, σε οικισμό της Ροδόπης, φέροντας τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Άμεσα αστυνομικοί προέβησαν σε συντονισμένες ενέργειες καθώς και στην εξερεύνηση του χώρου τέλεσης του εγκλήματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του επίσης αλλοδαπού συζύγου της, ο οποίος φέρεται να την τραυμάτισε με μαχαίρι και στη συνέχεια να αυτοτραυματίσθηκε. Ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σημειώνεται ότι, το 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης, ο φερόμενος δράστης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος του θύματος.

Από τον χώρο κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής».