Με βαριά καρδιά παρακολουθούμε τον τραγικό απολογισμό της ασφάλτου από την αρχή του 2025. Ένα κύμα θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων έχει βυθίσει στο πένθος οικογένειες και ολόκληρες κοινότητες, με θύματα, δυστυχώς, σε μεγάλο ποσοστό νέους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα. Οι δρόμοι, αντί για χώροι ελευθερίας και μετακίνησης, μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου, αφαιρώντας με βίαιο τρόπο ζωές γεμάτες όνειρα και προοπτικές. Κάθε χαμένος νέος αποτελεί μια ανεπανόρθωτη απώλεια, όχι μόνο για τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και για την κοινωνία που στερείται το μέλλον της.
Από την αρχή του 2025, η άσφαλτος έχει βαφτεί με αίμα, καθώς μια σειρά από τραγικά τροχαία δυστυχήματα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Η φετινή χρονιά «σημαδεύτηκε» με τη φρικτή απώλεια τριών φοιτητών στη Σπάρτη και δύο νιόπαντρων στον Βόλο, ενώ η τραγωδία συνεχίστηκε με τον θάνατο μιας 15χρονης στη Λακωνία και ενός 21χρονου στο Αγρίνιο.
Ο Ιούνιος και ο Αύγουστος αποδείχθηκαν ιδιαίτερα «μαύροι» μήνες, με απώλειες που σόκαραν: ένας 25χρονος πρώην αθλητής του ΠΑΟΚ, τα δύο 16χρονα στην Καστοριά, μια 9χρονη στην Πιερία, αλλά και μια 86χρονη γιαγιά στην Πάτρα. Τα περιστατικά αυτά, μαζί με άλλα σοβαρά τροχαία, όπως η σύγκρουση δύο λεωφορείων στη Βούλα και το τροχαίο με Porsche στη Θέρμη, υπογραμμίζουν τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει η χώρα μας στους δρόμους.
Διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr


">
">
">
">
">
">
">