Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα, Δευτέρα 10/2, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια τμήματα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση την Τρίτη.

Η θερμοκρασία όσον αφορά τον καιρό δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Δείτε επίσης: Μερομήνια 2025: Ο καιρός μέχρι και τον Αύγουστο – Πότε θα μας “αποχαιρετίσουν” οι καταιγίδες

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά τοπικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 με 12 και στη νότια Κρήτη έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές και στην περιοχή του Καστελλόριζου όπου αναμένεται βροχή ή καταιγίδα.
  • Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι 4 με 6μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.