Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 9/1, παρουσιάζει εναλλαγές και διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις νεφώσεις, τις τοπικές βροχές και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο το σκηνικό είναι πιο άστατο, καθώς αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρα φαινόμενα, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σχετικά γρήγορα. Στα δυτικά, οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν όσο περνά η ημέρα, δίνοντας από το μεσημέρι τοπικές βροχές.
Αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει σε γενικές γραμμές καλός, με λίγες μόνο παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ η ψύχρα θα γίνει πιο αισθητή, με χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικό παγετό νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
Δείτε επίσης: Κώστας Λεφάκης: Οικονομικές προβλέψεις για τα ζώδια – «Μέχρι το καλοκαίρι του 2026 κινηθείτε με φειδώ»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στη δυτική κυρίως Μακεδονία θα αυξηθούν.
- Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από μείον 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
- Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
- Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στην Κρήτη 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.
- Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου από τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
- Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι.
- Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 4 και γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


">
">
">
">
">
">
">