Η Λένα Σαμαρά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο εργάστηκε ο παππούς της, Κωνσταντίνος Σαμαράς που ήταν ένας από τους κορυφαίους καρδιολόγους της εποχής του.
Ποιος ήταν ο παππούς της Λένας Σαμαρά και πατέρα του Αντώνη
Δείτε επίσης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της Λένας Σαμαρά – Η ανακοίνωση του πατέρα της
Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού, ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και είχε στις αρχές του 20ου αιώνα. Υπήρξε καθηγητής στο ΕΚΠΑ και κορυφαίος καρδιολόγος, διακεκριμένος ερευνητής με διεθνή αναγνώριση, διευθυντής στην καρδιολογική του «Ευαγγελισμού». Ήταν μάλιστα ο δεύτερος κατά σειρά διευθυντής της Καρδιολογικής ως την αφυπηρέτησή του το 1975.
Με τη Λένα Σαμαρά – που ήταν εγγονή της Πηνελόπης Δέλτα – είχαν αποκτήσει δύο γιους, τον Αλέξανδρο, που είναι αρχιτέκτονας, και τον Αντώνη.
Η ανακοίνωση της 1η ΥΠΕ Αττικής για το θάνατό της

Δείτε επίσης: Πώς αντέδρασαν οι γονείς της Λένας Σαμαρά όταν οι γιατροί τους ανακοίνωσαν πως πέθανε
Η ασθενής Ε.Σ. μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις 7/8 περί τις 13.00 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ κατά τη διάρκεια της πρωινής Εφημέρευσης, όπου και εξετάστηκε από ομάδα ιατρών (νευρολόγος ,παθολόγος , καρδιολόγος, οφθαλμίατρος) και πραγματοποιήθηκε πλήρης νευρολογική, παθολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εκτίμηση.
Αφού ολοκληρώθηκε ο πλήρης κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή της σε νευρολογική κλινική. Η ασθενής διακομίσθηκε σταθεροποιημένη με ασθενοφόρο και συνοδεία ιατρού στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και εισήχθη στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.
Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε στις 07/08 στις 22.29.