Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του 46χρονου ψευτοϊερέα, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών αλλά και μεταναστών. Ο παλαιοημερολογίτης, που παρουσιαζόταν ως «δεσπότης» και μιλούσε για τη «σωτηρία των ψυχών» και τη βοήθεια σε ανθρώπους με εξαρτήσεις, φαίνεται πως είχε στήσει ένα καλοστημένο show, πίσω από το οποίο κρυβόταν μια σκοτεινή πραγματικότητα.

Μαρτυρίες πιστών που έρχονται στο φως μέσω του Live News ρίχνουν φως σε ένα απίστευτο παρασκήνιο. Όπως καταγγέλλεται, οι ποσότητες κοκαΐνης και χασίς φυλάσσονταν ακόμη και μέσα σε Ιερό Ναό, με τον ίδιο τον ρασοφόρο και συνεργούς του να χρησιμοποιούν τη θρησκευτική τους ιδιότητα ως «κάλυψη».

«Στη λειτουργία μύρισε χασίσι», λένε πιστοί από την εκκλησία του κατηγορούμενου ιερέα

Μία γυναίκα που εκκλησιαζόταν συχνά στον ναό του καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η ατμόσφαιρα μύριζε… χασίς! «Εμείς το σχολιάζαμε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας, μας φάνηκε ότι κάτι μύριζε. Πήγαμε τη Μεγάλη Πέμπτη ή τη Μεγάλη Παρασκευή και με το που μπήκαμε και λιβάνιζε, μύριζε χασίσι. Το πήραμε αστείο, αλλά δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσε ένας παπάς να έχει κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο ψευτοπαπάς έκανε συχνά εξορκισμούς μπροστά σε πιστούς, υποστηρίζοντας ότι είχε το «τρίτο χέρι του Αγίου Παρθενίου». Όπως περιγράφει άλλη γυναίκα, «τους έβαζε κάτω, έβαζε από πάνω το πετραχήλι και τους διάβαζε μέσα στον κόσμο. Φώναζαν αυτοί, σαν να έχουν τον διάβολο μέσα τους».

Η «παράσταση» όμως δεν σταματούσε εκεί. Ο ρασοφόρος οργάνωνε τελετές με φιλαρμονικές μπάντες για την «υποδοχή ιερών λειψάνων» στον ψευτοναό του στη Λιοσίων, ενώ κυκλοφορούσε με πολυτελή άμφια, χρυσούς σταυρούς και προσωπική ράβδο, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως αρχιερέα.

«Χλιδάτα ράσα και ύφος δεσπότη»

«Έλεγε ότι ήταν δεσπότης. Είχε χρυσαφικά και σταυρούς, πολύ προσεγμένα ράσα και μίτρα. Έλεγε ότι είναι από πλούσια οικογένεια και ότι το οικόπεδο της εκκλησίας είναι δικό του», δήλωσε άνθρωπος που τον γνώριζε.

Το Live News αποκάλυψε επίσης ότι ο συγκεκριμένος ιερέας είχε χτίσει την εκκλησία του χάρη σε δωρεά 200.000 ευρώ από Ελληνίδα ομογενή του Καναδά, η οποία έπασχε από καρκίνο και πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή. Παράλληλα, διαπιστώθηκε πως ο διαδικτυακός έρανος της οικογένειάς της παραμένει ενεργός.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι ο 46χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για περιστατικά σωματικής βίας, ενώ συνεργαζόταν στενά με τη φερόμενη ως αρχηγό του κυκλώματος. Μαζί, σύμφωνα με τις αρχές, διακινούσαν ναρκωτικά και χρησιμοποιούσαν ακόμη και εκκλησιαστικούς χώρους για την απόκρυψη ουσιών.

Η υπόθεση του ψευτοπαπά έχει προκαλέσει σάλο όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας, με το κοινό να παρακολουθεί αποσβολωμένο τα όσα απίστευτα διαδραματίζονταν τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!