Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει να γράφει ιστορία! Ο Έλληνας επικοντιστής έκανε εξωπραγματικό άλμα στα 6,05μ., κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ναντζίνγκ, στην Κίνα. Παράλληλα, διέλυσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, αποδεικνύοντας πως ανήκει πλέον στην ελίτ των κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος.
Ο Μανόλο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο με τέσσερα άψογα άλματα, αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να γράψει ιστορία. Στο 6,05μ., πέταξε πάνω από τον πήχη, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του (6,02μ. στο Κλερμόν-Φεράν).
Στα χνάρια των θρύλων ο Μανόλο
Ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνίσματος, ο Μόντο Ντουπλάντις, πήρε τελικά το χρυσό, περνώντας με τη δεύτερη τα 6,10μ.. Παρόλα αυτά, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, είχε ανταγωνισμό, καθώς ο Καραλής δοκίμασε και αυτός στο ύψος αυτό!
Κι αν νομίζατε ότι σταμάτησε εκεί, ο Μανόλο πήγε για το… ακατόρθωτο! Δοκίμασε στα 6,15μ., ένα ύψος που στην ιστορία του αγωνίσματος έχουν ξεπεράσει μόνο τρεις θρύλοι: ο Μόντο Ντουπλάντις, ο Σεργκέι Μπούμπκα και ο Ρενό Λαβιλενί.
Μπορεί να μην πέρασε το ασύλληπτο ύψος, αλλά απέδειξε ότι η θέση του είναι πλέον στο πάνθεον των κορυφαίων. Το ασημένιο μετάλλιο και το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 6,05μ. έβαλαν τον Μανόλο για ακόμα στην παγκόσμια αφρόκρεμα του επι κοντώ. Το ερώτημα δεν είναι πια αν θα σπάσει κι άλλα ρεκόρ, αλλά πότε!