Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στην υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου, στην Πρέβεζα, όταν φορτηγό συγκρούστηκε με τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι. Το τροχαίο σημειώθηκε στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Πρέβεζα προς το Άκτιο, στην είσοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb ο δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, συνολικά οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο παιδιά, τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο Έλληνες, τρεις Ιταλούς και τρεις Ρουμάνους.

Δεν αντιλήφθηκε το κόκκινο ο οδηγός του φορτηγού στην Πρέβεζα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να μην αντιλήφθηκε το κόκκινο σηματοδοτικό σήμα στην είσοδο της σήραγγας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πρέβεζας, εκείνη τη στιγμή ένα όχημα έβγαινε μπροστά από το φορτηγό, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να μην αντιληφθεί εγκαίρως το κόκκινο φανάρι.

Ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση με τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα. Τα οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ συντρίμμια από το φορτηγό και τα αυτοκίνητα διασκορπίστηκαν στο οδόστρωμα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ουρές χιλιομέτρων στην περιοχή
Λόγω του τροχαίου, η είσοδος προς την υποθαλάσσια σήραγγα από την πλευρά της Πρέβεζας παραμένει κλειστή, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με το PrevezaToday, οδηγοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουρά αναφέρουν ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το πόσο θα διαρκέσει η διακοπή της κυκλοφορίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να απομακρύνουν τα κατεστραμμένα οχήματα και τα συντρίμμια από το οδόστρωμα, προκειμένου να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα το συντομότερο δυνατό.
Η ουρά των οχημάτων εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα, ενώ οι οδηγοί που βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών. Η κατάσταση της υγείας των οκτώ τραυματιών παρακολουθείται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πρέβεζας.




">
">
">
">
">
">
">
">