Η υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου και ο θάνατος πέντε βρεφών στην Αμαλιάδα παίρνουν νέα τροπή, καθώς οι Αρχές την θεωρούν πλέον ύποπτη για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, και της εκπομπής Live News, η ίδια έχει τη δυνατότητα να ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα έχει πλήρη πρόσβαση στη δικογραφία και θα μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.
Η ιατροδικαστική έκθεση που αριθμεί 13 σελίδες, αποδίδει τον θάνατο του παιδιού σε ιογενή λοίμωξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό και το γαστρεντερικό σύστημα, οδηγώντας σε εγκολεασμό του εντέρου. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται, καθώς παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης-κλειδί στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου
Στην έκθεση αναφέρονται τα εξής:
- Δεν υπάρχουν ευρήματα που να υποδηλώνουν βίαιο θάνατο.
- Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν ύποπτα στοιχεία.
- Τα παθολογικά ευρήματα αποκλείουν οποιονδήποτε μηχανισμό ασφυξίας.
- Η αιτία θανάτου αποδίδεται σε ιογενή λοίμωξη με επιπλοκές.
Παράλληλα, οι ιστολογικές εξετάσεις του παιδιού θα αποσταλούν στο εξωτερικό για περαιτέρω ανάλυση, ενώ οι Αρχές φαίνεται να μην αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.
Δείτε επίσης: Φως στο Τούνελ: Έξαλλη η Νικολούλη για την υπόθεση της Αμαλιάδας – «Το παιδάκι ήταν μελανιασμένο στο…»
Η αμφισβήτηση του πορίσματος και οι αντιφάσεις
Το πόρισμα του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, καθώς ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης υποστηρίζει πως δεν εντοπίζει ούτε εγκολεασμό, ούτε νέκρωση του εντέρου στις φωτογραφίες της νεκροτομής.
Ο ίδιος εξηγεί ότι αν υπήρχε εγκολεασμός, το παιδί θα είχε:
- Σοβαρούς πόνους πριν τον θάνατο.
- Αυξημένα επίπεδα CRP (δείκτης φλεγμονής).
- Ορατά σημάδια στο έντερο, τα οποία όμως δεν παρατηρούνται στην περίπτωση του Παναγιώτη.
Επιπλέον, ερωτήματα γεννά η αναφορά σε σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού, όπως γρατζουνιά στο φρύδι και αλλοίωση στο ρουθούνι. Ο Ανδρέας Γκότσης τα αποδίδει σε εξάνθημα, όμως ο Δημήτρης Γαλεντέρης κάνει λόγο για πιθανή τριβή στο σημείο.
«Στο ρουθούνι υπάρχει η εικόνα φλεγμονής, η οποία έχει λάβει χώρα προθανάτια και περιγράφεται από τη μητέρα ότι δεν προϋπήρχε τις προηγούμενες ημέρες», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Μυστήριο με τις φωτογραφίες νεκροψίας
Σε μια περίεργη εξέλιξη, αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες της νεκροψίας του μωρού της Κατερίνας. Η μοναδική διαθέσιμη φωτογραφία είναι αυτή που τράβηξε η Ειρήνη Μουρτζούκου, γεγονός που προκαλεί επιπλέον ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η έρευνα.
Το θέμα πλέον βρίσκεται στα χέρια της τριμελούς επιτροπής, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη ήταν αποτέλεσμα βαριάς λοίμωξης ή αν υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από αυτή την τραγική ιστορία.