Σοκ προκάλεσε η είδηση που έγινε γνωστή σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου και αφορά την υπόθεση της Αγίας Παρασκευής που είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο πριν από κάποια χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρώην σύζυγος και ηθική αυτουργός στην δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή Πσεμισλάβ Γεζιόρσκι βρέθηκε νεκρή μέσα στο κελί της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες φυλάσσονταν. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι Αρχές κάνουν λόγο για αυτοκτονία, ενώ το συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε μέρος εχθές το βράδυ.
Το χρονικό της υπόθεσης της Αγίας Παρασκευής

Η στυγερή δολοφονία του 43χρονου Πολωνού πανεπιστημιακού καθηγητή Πσεμισλάβ Γεζιόρσκι στην Αγία Παρασκευή διαπράχθηκε στις 4 Ιουλίου 2025 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινότητα. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, το θύμα δέχθηκε εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του, ενώ αφορμή υπήρξαν οι προσωπικές και οικονομικές διαφορές ανάμεσα στο θύμα και την πρώην σύζυγό του. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εξιχνίασε την υπόθεση μέσα σε λίγες ημέρες, αναλύοντας ψηφιακά ευρήματα και δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του καθηγητή.
Πιο αναλυτικά, το πρωί της 4ης Ιουλίου, ο 43χρονος καθηγητής Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ και πατέρας διδύμων παιδιών, δέχτηκε επίθεση με πιστόλι την στιγμή που περπατούσε προς το σπίτι της πρώην συζύγου του στην Αγία Παρασκευή για να παραλάβει τα παιδιά τους. Ο ένοπλος δράστης τον πυροβόλησε εξ επαφής, σε κοινή θέα και μπροστά στα έντρομα μάτια των περαστικών. Ο άτυχος άντρας έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο με τον τρόμο να εξαπλώνεται στο σημείο.
Δώδεκα ημέρες αργότερα, συνελήφθη ο σύντροφος της πρώην συζύγου του, ο οποίος ομολόγησε ότι διέπραξε τη δολοφονία και ως αίτιο παρουσίασε ότι δεν ήθελαν να χάσουν τα παιδιά: «Το έκανα για να έχουμε μια κανονική ζωή χωρίς προβλήματα», είπε στους αστυνομικούς και στην κατάθεσή του. Η πρώην σύζυγός του κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός, κάτι που η ίδια αρνήθηκε, ενώ μέσα από τους δικηγόρους της υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη με την δολοφονία του πρώην συζύγου της. Στο μεταξύ, ένας εκ των κατηγορουμένων, υπήκοος Βουλγαρίας, έδωσε τότε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή καθώς ο ίδιος φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι η πρώην σύζυγος «οργάνωσε τα πάντα» και πίεσε τον σύντροφό της να προβεί στην επίθεση.
Οι πέντε κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας ανήλικος), ο Βούλγαρος συνοδηγός και η πρώην σύζυγος του θύματος οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη, ενώ τα δύο παιδιά του πρώην ζευγαριού τα οποία είναι 10 ετών, μένουν με τη γιαγιά και τον θείο τους στην Πολωνία, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Ανηλίκων.
Ο γάμος και το διαζύγιο
Ο Jeziorski γνώρισε την πρώην σύζυγό του – Ελληνίδα υπήκοο – στο Σαν Φρανσίσκο το 2013 και, σύμφωνα με τον φίλο του Kowalski, παντρεύτηκαν την επόμενη χρονιά. Τα δίδυμα παιδιά τους γεννήθηκαν λίγο αργότερα. Το 2015, το ζευγάρι συνίδρυσε μια start-up με την ονομασία Keybee, μια πλατφόρμα διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων. Παρόλο που δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που οδήγησε στη διάλυση της σχέσης τους, αλλά, όπως δήλωσε ο Kowalski στο CNN, το ζευγάρι χώρισε γύρω στο 2020, έπειτα από τη μετακόμισή τους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid.
Σύμφωνα με δήλωση του αδελφού του θύματος, τα παιδιά είναι κάτοχοι τόσο αμερικανικής όσο και πολωνικής υπηκοότητας. Ο δικηγόρος της πρώην συζύγου ανέφερε ότι είχαν υποβάλει αίτηση για ελληνική ιθαγένεια και ανέμεναν σχετική απόφαση. Ο Jeziorski κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία της Καλιφόρνια. Η υπόθεση εντάσσεται σε μια πολυετή διαμάχη επιμέλειας των παιδιών, τα οποία τελικά διέμεναν με τη μητέρα τους στην Ελλάδα, με πρόβλεψη να μπορεί ο πατέρας τους, Jeziorski, να τα παίρνει για έναν μήνα κάθε καλοκαίρι.
Σε φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα φίλοι του Jeziorski, ο καθηγητής εμφανίζεται με τα δίδυμα 10χρονα παιδιά του, που ζούσαν στην Ελλάδα με τη μητέρα τους. Όπως παραδέχτηκε ο Kowalski, κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης είχε ζητήσει τα παιδιά να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο στην Ελλάδα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η πρώην σύζυγος φέρεται να φοβόταν ότι θα τα έχανε πολύ νωρίτερα. «Φοβόμασταν ότι ο Jeziorski θα έπαιρνε τελικά τα παιδιά εντελώς. Αυτό θα κατέστρεφε τη σύντροφό μου, που ήταν υπερβολικά δεμένη μαζί τους. Αυτό το καλοκαίρι, ο Przemek ήθελε να πάρει τα παιδιά και να τα πάει στην Αμερική. Εκείνη όμως δεν συμφωνούσε και έτσι ξαναπήγε στα δικαστήρια» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του ο σύντροφος της πρώην συζύγου του.





">
">
">
">
">
">
">
">