Ο Γκόγκα Λεβιάν, ο μετανάστης που πριν λίγες ημέρες συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αυταπάρνησή του σώζοντας δύο παιδιά από βέβαιο πνιγμό στον ποταμό Άραχθο, δίνει τώρα μια διαφορετική μάχη: αυτή για την υγεία του.
Ο 41χρονος, που ζει και εργάζεται στην Άρτα, παρουσίασε έντονο βήχα και δύσπνοια, και επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό. Μετά από σύσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία, όμως υποβάλλεται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο για προληπτικούς λόγους.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση, με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να μεσολαβεί ώστε να σταλεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον Γκόγκα στο νοσοκομείο.
Ελληνική υπηκοότητα στον «ήρωα του Αράχθου»
Ο Γκόγκα Λεβιάν έγινε σύμβολο του ανθρώπινου μεγαλείου όταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στα παγωμένα και ορμητικά νερά του Αράχθου και κατάφερε να πιάσει τα δύο μικρά αγόρια που κινδύνευαν να πνιγούν.
Η Πολιτεία ετοιμάζεται να του αποδώσει αυτό που του αξίζει: την ελληνική υπηκοότητα, τιμητικά. Ένα αυτονόητο «ευχαριστώ» για μια πράξη ανθρωπιάς. Ο Γκόγκα, γνωστός στην τοπική κοινωνία και ως «Λέο», ήρθε στην Ελλάδα από το Μπεράτι της Αλβανίας πριν από 24 χρόνια, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Από τότε, εργάστηκε σκληρά σε διάφορες δουλειές, χτίζοντας με υπομονή μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στην Άρτα με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.