Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές ενός από τους τρεις φιλάθλους του ΠΑΟΚ που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το φονικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιανουαρίου στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Το βαν που μετέφερε οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» ενεπλάκη σε σφοδρό τροχαίο, με τραγικό απολογισμό επτά νεκρούς και τρεις τραυματίες, βυθίζοντας στο πένθος οικογένειες, φίλους και ολόκληρη την «ασπρόμαυρη» οικογένεια.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ένας από τους επιζώντες μίλησε στην εκπομπή Live News, περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου που εκτυλίχθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και θα τον συνοδεύουν για πάντα. Όπως είπε, το μόνο που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή μέσα του είναι η απώλεια των φίλων του. «Εγώ αυτή τη στιγμή θρηνώ τους φίλους μου. Σήμερα είναι πένθος. Δεν με ενδιαφέρει τι έχουν καταθέσει. Έγινε ένα σοβαρό δυστύχημα. Είμαστε τρεις επιζώντες και επτά νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας το μέγεθος του σοκ.

Τι δήλωσε ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ που νοσηλεύεται στη Ρουμανία

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θυμάται τα πάντα από τη μοιραία στιγμή, καθώς δεν έχασε ούτε για δευτερόλεπτο τις αισθήσεις του. «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου ούτε μια στιγμή», είπε, ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη πριν από τη σύγκρουση. «Δεν οδηγούσα εγώ. Δεν είμαι σίγουρος πώς κόλλησε εκεί», ανέφερε σχετικά με το τιμόνι και την πορεία που πήρε το μοιραίο βαν.

Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του, αποκάλυψε ότι νοσηλεύεται μόνος του σε δωμάτιο νοσοκομείου στην Τιμισοάρα, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην επικοινωνία. «Δεν ξέρω ρουμάνικα, δεν ξέρω καλά αγγλικά», είπε, εξηγώντας πως έμαθε τυχαία ότι οι δύο φίλοι του που επέζησαν είναι ζωντανοί, όταν άκουσε τις φωνές τους καθώς τον μετέφεραν με καροτσάκι για εξετάσεις. «Ξέρω τουλάχιστον ότι είναι ζωντανοί», σημείωσε με ανακούφιση.

Για τους τραυματισμούς του ανέφερε πως έχει κατάγματα και σπασίματα, ωστόσο η κατάσταση τόσο η δική του όσο και των άλλων δύο τραυματιών χαρακτηρίζεται σταθερή. Όπως του μετέφεραν οι γιατροί, υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν όλοι μαζί αεροπορικώς μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν όταν μίλησε για τη σχέση που τους ένωνε. «Ήμασταν σαν αδέρφια», είπε, περιγράφοντας το ταξίδι που ξεκίνησε με μοναδικό σκοπό να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Ένα ταξίδι που δυστυχώς μετατράπηκε σε εφιάλτη και σημάδεψε ανεξίτηλα όσους επέζησαν, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ.